Alicia Keys predstavila je solo verziju pjesme City of Gods, u kojem je u prvoj verziji imala suradnju s Fivio Foreignom i Kanyeom Westom

Njezino prvo samostalno izdanje za AK Records, City of Gods (Part II) sadrži njezin originalni refren i nove stihove položene preko ogoljene klavirske izvedbe.

Umjetnica je objavila i popratni videospot za singl, u režiji Sylvije Zachary i Sing Leea, a iako je poprilično razlikuje od njezinog opusa od početka karijere, i dalje je riječ o vrlo prepoznatljivom zvuku zbog kojeg se Keys može bez problema nazvati jednom od najvećih R&B glazbenica.

Originalni City of Gods izbačen je početkom veljače, najavljen je kao glavni singl s najnovijeg albuma Foreigna, B.I.B.L.E. i singl na albumu umjetnika Ye, DONDA 2. Iako je Kanye West postao vrlo kontroverzan zbog vrlo javnog maltretiranja bivše supruge Kim Kardashian, Donda je, osim rušenja rekorda na početku lansiranja, više klikova dobivala zbog Kanyeovih prijetnji Kiminom novom partneru Peteu Davidsonu nego zbog kvalitete albuma.

S obzirom na to da je Kanyeu otkazano nekoliko suradnji te nastup na Grammyju zbog problematičnog ponašanja, ne možemo se zapitati je li i ovaj potez Alicie Keys svojevrsno udaljavanje od glazbenika.

Svakako, pjesma je nježna i odlična, a i spot!

 

Foto: PR