Britanska modna kuća Alexander McQueen ponovno je postavila svoj izložbeni prostor na napuhavanje prije desetak dana, a koji je dizajnirao čileanski arhitekt Smiljan Radić, na Old Royal Naval Collegeu u Londonu za svoju reviju proljeće/ljeto 2023.

Alexander McQueen dizajnerska kupola na napuhavanje

Revija se održala unutar 26 metara široke prozirne konstrukcije na napuhavanje koja je bila postavljena na travnjake vrtova Old Royal Naval Collegea u Greenwichu s pogledom na rijeku Temzu. Odličan je ovo primjer arhitekture koja zadovoljava najluksuznije potrebe, a istovremeno je mobilna, sklopiva, primjer reciklaže i korištenja za više namjena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Smiljan Radić je prvotno dobio narudžbu za izradu konstrukcije za reviju Alexandera McQueena proljeće/ljeto 2022., koja je održana na krovu parkirališta od deset etaža u Tobacco Docklandsu u istočnom Londonu u listopadu 2021. Tijekom svog prvog korištenja, brend (tj. modna kuća) je objasnio da je kupola dizajnirana za ponovnu upotrebu za brojne obrazovne i kulturne događaje. Kupola je konstruirana korištenjem prozirne membrane koja je vezana i ograničena mrežom čeličnih zateznih kabela koji su povezani s fiksnom kružnom bazom.

Gotovo godinu dana nakon što je prvi put korištena, membrana za napuhavanje ponovno je postavljena u Greenwichu ispred Old Royal Naval Collegea s dvije kupole koju je projektirao britanski arhitekt Christopher Wren. Slično kao i tijekom kratkog boravka na vrhu parkirališta Tobacco Docklands, struktura na napuhavanje postavljena je na vrh sustava skela koji je podigao izložbeni prostor iznad zemlje i omogućio da se događaji “iza pozornice” zapravo odvijaju ispod. Nadamo se da ćemo kupolu sve češće viđati kao arhitekturu događanja, ne samo modnih, već i za obrazovna i kulturna događanja, kako je brend već istaknuo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Old Royal Naval College (@oldroyalnavalcollege)

Fotografije: @oldroyalnavalcollege