Kanadski brend ALDO svima je poznat po trendovskoj i kvalitetnoj obući i modnim dodacima, ali u posljednjih nekoliko godina i po još nečemu: brizi za ekologiju

 Još 2018. ALDO ulazi u povijest modne industrije footweara i modnih dodataka kao prva fashion kompanija koja je certificirana kao klimatski neutralna.

Aldo Bruggema, 90 kn

Posljednjih 7 godina brend ALDO ulaže napore u stvaranje proizvoda koji nisu štetni za okoliš, a to postiže tako da smanjuje emisiju ugljičnog dioksida, implementira zero-waste filozofiju u distribucijskim centrima, postupno ukida PVC plastiku iz proizvoda te radi na tehnologijama kojima je cilj ekološka održivost.

Aldo Reilly, 1.190 kn

Dio je brojnih organizacija poput Sustainable Apparel Coalition, G7 Fashion Pact, a supotpisnik je i UN inicijative Fashion Industry Charter for Climate Action.

Aldo Rella, 590 kn

Ove godine ALDO nastavlja s tendencijama ekološke održivosti u kombinaciji s modom uz ALDO Love Planet: novu liniju ekološki održive obuće i modnih dodataka! ALDO Love Planet kolekcija sastoji se od nekoliko modela kojima je zajedničko to da osim što sjajno izgledaju i prate svjetske fashion trendove, također podupiru filozofiju očuvanja prirode i brige za okoliš.

Aldo Rev, 870 kn

U kolekciji se i ovaj put pojavljuje prvi ekološki održiv proizvod koji je lansiran prošle godine: inovativne RPPL tenisice izrađene od recikliranih plastičnih boca i posebnog materijala: BLOOM™ pjene dobivene od biomase algi. Ovaj model svojim izgledom prati posljednje modne athleisure trendove, a svaki par pomaže u čišćenju i filtriranju 107 litara zagađene vode.

Dio kolekcije čine i torbe koje su također osmišljene u skladu s filozofijom očuvanja okoliša: model Glendra i ruksak Rella  napravljeni su od recikliranih plastičnih boca i recikliranog najlona, također prema certifikatu Global Recycled Standarda (GRS). Pri proizvodnji svih modela koristi se tehnologija koja upotrebljava manje kemijskih otapala, energije i vode.

Još jedan posebno kreiran materijal postignut inovativnim tehnikama je CleanStep™: tehnologija uz pomoć koje je stvarana ALDO love planet obuća i koja pomaže u čišćenju i filtriranju zagađene vode, sprječava ulazak CO2 u atmosferu i minimalizira količinu otpada. Materijali se izrađuju od mješavine termoplastične gume i biomase algi što ovu obuću koja ostavlja pozitivan utjecaj na okoliš čini sjajnim modnim i ekološkim statementom.

Aldo Boskear, 240 kn

Sve modele iz Aldo Love planet kolekcije koji nas inspiriraju da uspostavimo balans, uživamo i pazimo na okoliš možete pronaći u Aldo poslovnicama, te na ALDO web shopu.