Filozofija branda Retello zasniva se na održivom “reuse” pristupu kako bismo staroj odjeći ili svakodnevnim predmetima udahnuli novi život i time kreirali svoj distinktivni stil. 

Ime ovog talijanskog branda, startupa kojeg su osnovale dvije sestre, akronim je kojim su željele definirati svoje ključne vrijednosti – RE je za reduciranje, ponovno korištenje i recikliranje, TELL jer žele ljudima otkriti ljepotu originalnih i jedinstvenih second hand i vintage predmeta, dok O označava objekte koje pričaju priču bivših vlasnika, a koje su Marta i Giulia osobno birale kako bi ih predstavile u svom online shopu. 

Budući da svojim pristupom cirkularne ekonomije žele pridonijeti minimiziranju otpada, također prakticiraju i održiva rješenja prilikom pakiranja narudžbi – a dobra vijest je da dostavljaju i u Hrvatsku. 

Od dekorativnih printova i keramike, posuđa i komada namještaja, do knjiga i ženskih torbi – istražite njihov shop na retello.net, a u galeriji u nastavku izdvajamo neke proizvode iz njihove ponude koje bismo rado voljeli vidjeti i na svojim policama.

Foto: Retello