Usprkos tome što je dominacija fast fashiona i dalje prisutna, slobodni smo primijetiti da se svijest potrošača laganim koracima mijenja. Tome svjedoči velika popularnost buvljaka, ali i modnih second hand platformi na kojima je moguće uloviti jako fora komade.

Sve postaje još bolje kada su ti komadi dizajnerski, stoga, kako bismo vam olakšali put do istih, izdvojili smo tri second hand shopping adrese koje se ne koncentriraju samo na prodaju, već i na ponovnu upotrebu i recikliranje odjeće, čime doprinose smanjenju otpada i promicanju odgovornog potrošačkog ponašanja.

RECIETY

RECIETY je inovativna platforma s luksuznim second hand komadima na kojoj možete pronaći pregršt odjevnih predmeta koji su idealni za kreiranje capsule garderobe. Osnovana od strane Jessice Steuart-Hoyler, konzultantice za globalne modne brendove sa sjedištem u Australiji, koja ima opsežno međunarodno iskustvo u renomiranim luksuznim brendovima – RECIETY je proizašao iz Jessicine zamorenosti trendovima i viškom unutar modne industrije. S naglaskom na minimalizam i „dobre“ komade, RECIETY u suradnji s Rntr. nudi i mogućnost najma određenih odjevnih predmeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @reciety

The Luxury Closet

Gucci, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Fendi, Valentino, Prada, Goyard… popis brendova koje možete kupiti na ovoj platformi ide u nedogled. Naime, osnovana 2011., The Luxury Closet je platforma za prodaju i kupovinu novih ili prethodno nošenih luksuznih komada kao što su torbe, cipele, odjeća, satovi, dodaci i nakit. Izbor je zbilja jako bogat te ćete na trenutak pomisliti da ste na klasičnoj shopping platformi kojaa nudi aktualne komade. Također, jedinstvenost The Luxury Closeta leži u strogoj provjeri autentičnosti svakog artikla, što osigurava pouzdanost i kvalitetu za njihove korisnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Luxury Closet (@theluxurycloset)

Circle Boutique

Specijalizirana za visokokvalitetnu odjeću, obuću i dodatke, Circle Boutique privlači svojim pristupom koji kombinira luksuz i pristupačnost. To zapravo znači da se, uz dizajnerska imena, na ovoj platformi mogu pronaći kvalitetni komadi čija cijena niti u originalnu ne doseže vrtoglave dizajnerske cifre, a to je samo jedan u nizu razloga zašto biste trebali „pročešljati“ rubrike jer garantiramo da ćete pronaći nešto za sebe.

Foto: Instagram, @tineandrea