Centar za mirovne studije poziva građane i građanke da sutra, u subotu 26. veljače od 12 do 13 sati dođu na Zrinjevac i ostave svoje poruke mira i solidarnosti

“Mnogi od nas ovih dana žele dati podršku ljudima u Ukrajini kojima je ugrožena sigurnost i prosvjednicima u Rusiji te diljem svijeta u protivljenju vladajućim režimima koji stvaraju ratove i nasilje. Mnogi od nas žele mir i šalju jasan apel protiv vojnih napada koji nose sa sobom žrtve i gašenje ljudskih života”, stoji u najavi Centra za mirovne studije povodom najave akcije solidarnosti na Zrinjevcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CMS (@cmszagreb)

“Ova je akcija prilika da u javnom prostoru podijelimo riječi ohrabrenja, nade i otpora ratu.
Također, poziv je hrvatskim vlastima da poduzmu sve mjere koje joj stoje na raspolaganju da putem diplomacije i politika dijaloga spriječi daljnju eskalaciju sukoba, vodeći se načelom zaštite ljudskih života. Vrijeme je da usvojimo lekciju iz prošlosti: Ratovi uništavaju živote, osiromašuju područja i narod, dovode do kriza diljem svijeta. Stoga jasno i glasno kažimo: Dosta je ratova – želimo mir!”

Sve detalje o akciji solidarnosti možete pratiti ovdje, a tu su i sve adrese pomoću kojih se možete informirati i educirati o situaciji u Ukrajini.