Kada razmišljamo o njegi kože i kose tokom ljeta, većinom mislimo na zaštitu od sunca. No, što je s njegom nakon kupanja i sunčanja?

Više ne moramo spominjati koliko je relevantna zaštita od sunca i odgovarajući zaštitni faktor, kao i drugačiji proizvodi za lice i tijelo, no pobrinete li se za svoju kožu i kosu i nakon dolaska s plaže? Znamo – sviđa vam se styling kose kada na nju utječe morska sol, no morate imati na umu da je sunce i sol itekako uništavaju, osobito ako je bojana.

Postoje žene koje ljeti vole svoje kovrče, ali znamo da postoji i nekolicina vas kojima ne gine ispiranje kose nakon kupanja, pa čak i feniranje. Isto je s kožom. Ona ljeti izgleda hidratizirano, preplanulo i sjajno, ali nemojte zaboraviti da je cijeli dan direktno izložena sunčevim zrakama, na što nije navikla tokom ostatka godine.

Kako bismo vam olakšali njegu na godišnjem odmoru, izdvojili smo desetak ‘after sun’ proizvoda za kožu i kosu, zahvaljujući kojima ćete moći još više uživati na suncu. Pronađite ih u našoj galeriji!

Foto: Instagram @rosiehw