Vjerujemo da ste već začinili ljetnu sezonu s Botanica začinima i dehidriranim voćem, ali ako trebate dodatne ideje, Botanica ambasador Enes Đapo donosi vam super recepte
Putem društvenih mreža, službene stranice, kao i u sklopu bara A most unusual gin garden, ekipa iza Botanice trudi se kreiranje koktela učiniti bliskim (a i zabavnim) i onima koji se time ne bave, a tu im u pomoć priskače i Enes Đapo, ambasador brenda Botanica i partner projekta. Mix & match je dio stvaranja koktela na kojem se svi najčešće “poskliznu”, baš je zato bitno ne samo proučiti što se od sastojaka nalazi u ginu, već i kako će tim okusima komplimentirati Botanica začini i dehidrati.
Najbolji spoj sastojaka
“Moj je glavni zadatak otkriti najbolji spoj sastojaka, ali i promicati kulturu ‘manje je više’. Naime, trudimo se da svi budu zadovoljni, gosti s okusom, a da je ugostiteljima trošak začina i dehidrata što manji, a efekt što veći. Primjerice, dehidrirana limeta u prosjeku teži manje od jednog grama, što znači da se u 100 grama Botanica limete dobiva 30 do 40 posto više nego što biste dobili kod europskih i svjetskih konkurentskih brendova. Bit je u kvalitetnom rezanju i sušenju, odnosno da se izbaci što više vode te da ostane samo 6 do 7 posto u dehidratu. Tek nakon zadovoljavanja ovih tehnikalija možemo prijeći na kombiniranje okusa. ‘Perfect match’ za ljeto bili bi perzijska ruža i dehidrirana naranča, posebno za klasični gin tonic, juniper i limeta, anis i ananas te, jedan novitet koji od ove godine imamo – mango u kombinaciji s crvenim paprom” izjavio je Đapo. U nastavku donosimo tri odlična recepta!
GIN TONIC
- u čašu staviti led
- dodati 30 ml Hendrick’s gina
- čašu do kraja dopuniti Thomas Henry Cherry Blossom tonicom
- lagano promiješati barskom žlicom
- garnish: jedna kriška dehidrirane naranče i dva pupoljka perzijske ružičaste ruže
TOM COLLINS
https://www.instagram.com/p/B4cJmeQpjI4/
- uliti u shaker 40 ml Hendrick’s gina
- uliti 20 ml svježeg soka od limuna
- dodati 20 ml šećernog sirupa
- dodati led u shaker
- dobro protresti
- uliti u Collins čašu
- nadopuniti mineralnom vodom
- garnish: dvije kriške dehidriranog limuna, par bobica borovice i jedan pupoljak perzijske ružičaste ruže
PIPI MOJITO
https://www.instagram.com/p/Bw472mmA0gU/
- uliti 20 ml svježeg soka od limete u čašu
- dodati 20 ml šećernog sirupa
- dodati svježu mentu
- uliti 40 ml Pipi soka
- lagano promiješati barskom žlicom
- dodati led
- uliti 50 ml Santiago de Cuba ruma
- garnish: svježa menta i kriška dehidrirane limete, po želji dodati i krišku dehidriranog grejpa ili naranče