Jako fora brend Botanica donosi vam ultimativne recepte za najpopularnije koktele

Vjerujemo da ste već začinili ljetnu sezonu s Botanica začinima i dehidriranim voćem, ali ako trebate dodatne ideje, Botanica ambasador Enes Đapo donosi vam super recepte

Putem društvenih mreža, službene stranice, kao i u sklopu bara A most unusual gin garden, ekipa iza Botanice trudi se kreiranje koktela učiniti bliskim (a i zabavnim) i onima koji se time ne bave, a tu im u pomoć priskače i Enes Đapo, ambasador brenda Botanica i partner projekta. Mix & match je dio stvaranja koktela na kojem se svi najčešće “poskliznu”, baš je zato bitno ne samo proučiti što se od sastojaka nalazi u ginu, već i kako će tim okusima komplimentirati Botanica začini i dehidrati.

Najbolji spoj sastojaka

“Moj je glavni zadatak otkriti najbolji spoj sastojaka, ali i promicati kulturu ‘manje je više’. Naime, trudimo se da svi budu zadovoljni, gosti s okusom, a da je ugostiteljima trošak začina i dehidrata što manji, a efekt što veći. Primjerice, dehidrirana limeta u prosjeku teži manje od jednog grama, što znači da se u 100 grama Botanica limete dobiva 30 do 40 posto više nego što biste dobili kod europskih i svjetskih konkurentskih brendova. Bit je u kvalitetnom rezanju i sušenju, odnosno da se izbaci što više vode te da ostane samo 6 do 7 posto u dehidratu. Tek nakon zadovoljavanja ovih tehnikalija možemo prijeći na kombiniranje okusa. ‘Perfect match’ za ljeto bili bi perzijska ruža i dehidrirana naranča, posebno za klasični gin tonic, juniper i limeta, anis i ananas te, jedan novitet koji od ove godine imamo – mango u kombinaciji s crvenim paprom” izjavio je Đapo. U nastavku donosimo tri odlična recepta!

GIN TONIC

  • u čašu staviti led 
  • dodati 30 ml Hendrick’s gina
  • čašu do kraja dopuniti Thomas Henry Cherry Blossom tonicom
  • lagano promiješati barskom žlicom
  • garnish: jedna kriška dehidrirane naranče i dva pupoljka perzijske ružičaste ruže

TOM COLLINS

  • uliti u shaker 40 ml Hendrick’s gina
  • uliti 20 ml svježeg soka od limuna
  • dodati 20 ml šećernog sirupa 
  • dodati led u shaker
  • dobro protresti
  • uliti u Collins čašu
  • nadopuniti mineralnom vodom
  • garnish: dvije kriške dehidriranog limuna, par bobica borovice i jedan pupoljak perzijske ružičaste ruže

PIPI MOJITO

  • uliti 20 ml svježeg soka od limete u čašu
  • dodati 20 ml šećernog sirupa 
  • dodati svježu mentu
  • uliti 40 ml Pipi soka
  • lagano promiješati barskom žlicom
  • dodati led
  • uliti 50 ml Santiago de Cuba ruma
  • garnish: svježa menta i kriška dehidrirane limete, po želji dodati i krišku dehidriranog grejpa ili naranče