Bilo da ste ljubitelj biljaka ili tražite opuštanje u ugodnom društvu, Britanac će biti idealno mjesto za završetak tjedna

Britanski trg u Zagrebu ovog petka ponovno postaje središte zelenog života zahvaljujući četvrtom izdanju Plant Marketa. Od 15:00 do 23:00, posjetitelji će moći uživati u izložbeno-prodajnom marketu, bogatoj ponudi biljaka, cvijeća i opreme za uređenje doma i vrta te sudjelovati u besplatnim kreativnim radionicama za sve uzraste. Poseban fokus bit će na razmjeni biljaka, gdje će svi prisutni moći donijeti svoje biljke za zamjenu i osvježiti svoje kućne kolekcije.

Nakon tri uspješna izdanja koja su Branimir-plac pretvorila u zelenu oazu, Plant Market sada seli na Britanac, gdje posjetitelje očekuju brojni poznati i novi izlagači. “Biljke.Plants”, sa svojim samoodrživim biljnim terarijima, “Diši na Nos” s umjetničkim biljkama, “Exotic King” sa svojim egzotičnim voćem i povrćem te “Green&Out” sa svojim vrtom iz mašte, samo su neki od sudionika koji bi vam mogli privući pažnju. Uz njih, tu su i kokedama biljke iz “Hangin.garden”, “Tirqiz” sa svojim kimonom, keramički proizvodi “Koshmar Designa”, detalji za dom od “Triptih” te novi časopis “Vert”, posvećen vrtlarstvu i životu na otvorenom.

Osim u zelenom okruženju, posjetitelji će moći uživati i u bogatom glazbenom programu. Zagrebački salonski kvartet oživjet će stare običaje muziciranja na otvorenom, Aklea Neon donosi svoj jedinstveni koncept sviranja s biljkama, a maskirani duet Skier and Yeti zasigurno će vas povesti na glazbeno putovanje kroz funka, drum and bass, low rock i electro.

Plant Market, osim što je odlična prilika za nabavku biljaka i vrtne opreme, projekt je koji ima za cilj revitalizirati zagrebačke tržnice i pretvoriti ih u zelene oaze. 

Foto: Ernest Mazarekić