Pariz je nedavno postao pozornica za inovativni projekt regionalnog arhitektonskog studija, KIDZ, koji je zamaglio granice između stvarnosti i iluzije te donio iskustvo koje nadilazi uobičajena očekivanja od interijera, stvarajući prostor koji komunicira s ljudima na nesvakidašnji način.

KIDZ studio, već naveliko prepoznatljiv po nekonvencionalnim pristupu dizajnu, udružio je snage s La Redouteom i slavnim slastičarom Christopheom Adamom kako bi predstavili arhitektonski projekt koji izaziva percepciju prostora i predmeta.

Cilj projekta bilo je dizajniranje prostora u kojem objekti nisu ono što se na prvi pogled čine. Kako to? Naime, u suradnji s Christopheom Adamom, majstorom izrade hiperrealističnih slastica, stvoreni su predmeti koji izgledaju poput pravog namještaja – taburea, jastuka i stolova, no zapravo su to bile pažljivo izrađene torte. Ova nevjerojatno precizna slastičarska djela, postavljena u prostor, stvorila su dojam autentičnog namještaja, dok su posjetitelji tek kasnije shvaćali da su u pitanju jestive kreacije. Genijalno, zar ne?

Projekt, smješten nasuprot jedne od glavnih trgovina La Redoutea u Parizu, proteže se na dva kata, pri čemu je prvi kat bio posvećen izložbi slastičarskog namještaja, dok je drugi kat bio podijeljen u nekoliko zona — dnevni boravak, ured i spavaću sobu. Svaka zona sadrži skrivene elemente lažnog namještaja, namjerno dizajnirane da zavade percepciju posjetitelja. Ova inovativna rješenja stvorila su osjećaj nadrealnosti, omogućujući posjetiteljima da se urone u jedinstven svijet gdje se stvarnost i mašta isprepliću, pritom ilustrirajući koliko je projekt uspio zavarati ljudsko oko.

Ovaj projekt savršeno prikazuje inovativan pristup KIDZ studija, gdje dizajn nadilazi tradicionalne okvire i postaje uranjajuće iskustvo za osjetila. S ovom suradnjom, arhitektura i slastičarstvo susreli su se u neočekivano savršenoj harmoniji. Fenomenalno!

Arhitekti: Ruben Movsisian, Daniil Savinskiy, Artem Lebedev, Julia Tsuglenok, Tatyana Kurochkina

Foto: Ruben Movsisian