Atlantis the Royal Dubai je luksuzni resort u Dubaiju otvoren prošle godine u veljači. Osim s impresivnom arhitekturom i sadržajem, podigao je prašinu i činjenicom da je samo za probrane oči na otvorenju nastupala Beyoncé. Resort broji čak 759 soba u što se ubrajaju apartmani i penthousei, a ima i 17 ugostiteljskih jedinica (barovi, restorani, beach club) te najveći vodeni park na svijetu s – 90 bazena.

Izgradnja ovog zdanja koštala je 1,4 milijarde dolara, stoga nas ne čudi da upravo ovo mjesto krije najskuplju hotelsku sobu na svijetu. Preciznije, riječ je o penthousu namijenjenom A listi bogataša koji si mogu priuštiti noćenje od 100.000 dolara. Da, dobro ste pročitali.

Royal Mansion je ime najskupljeg smještaja unutar hotela, a radi se o elegantnom i grandioznom interijeru koji krije pregršt dodataka. Penthouse se prostire na četiri spavaće sobe, dnevni boravak i blagovaonicu, kuhinju, bar, prostor za zabavu, ured na dva kata i terasu s infinity bazenom. Što se tiče dizajna interijera, naglasak je na najkvalitetnijim materijalima i brendovima kao što su primjerice Hermès. Valja istaknuti da je i ulaz u smještaj poseban. Naime, privatni hodnik ukrašen je stogodišnjim maslinama i visokim stropovima koji naglašavaju grandioznost hotela.

Međutim, Royal Mansion krije još jednu specifičnost. Unatoč tome što je uobičajeno da se najluksuznija zdanja nalaze na samom vrhu hotela, ovaj penthouse smješten je na 18. i 19. katu na nebeskom mostu. Iz tog razloga, smještaj pruža čaroban panoramski pogled na znamenitosti po kojima je Dubai poznat (Burj Khalifa, Ain Dubai i slično).

Dizajneri objašnjavanju kako je ideja ovog penthousea gostima pružiti osjećaj kao da su kod kuće, a luksuz i prilagođen sadržaj, u tom slučaju opravdavaju cijenu. Isto tako, Royal Mansion može ugosti 12 ljudi, odnosno gostiju, a na usluzi je i privatni chef koji će one koji si ovako nešto mogu priuštiti, razmaziti s najboljim gastro delicijama.

Foto: Atlantis the Royal Dubai