Iako su ljetni dani i beskrajno izležavanje na plaži iza nas, to ne znači da u potpunosti moramo zaboraviti na vodene radosti. Naime, u potrazi za zanimljivim jednodnevnim izlet-idejama, naišli smo na termalni bazen koji se nalazi u Sloveniji, a koji se pokazao idealnom opcijom za mini putovanje na kojem ćete maksimalno uživati.

Riječ je o termalnom izvoru Klevevž, odnosno Naravnim toplicama Klevevž, čija temperatura vode i zimi doseže do oko 25 °C, što je, složit ćete s nama, idealna temperatura za kupanje. Ovaj skriveni prirodni raj nalazi se nadaleko od Novog Mesta, a osim što se ondje možete kupati, ujedno je riječ o lokaciji koja krije predivne šetnice i okoliš idealan za uživanje u prirodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Klevevž se nalazi na rijeci Radulja, a u podnožju posljednjeg slapa rijeke nalazi se ovaj kameni bazen. Isto tako, u neposrednoj blizini nalaze se i ostatci starog dvorca, kao i stari mlin. Naravno, posjet bazenu u potpunosti je besplatan, međutim, budući da je u posljednje vrijeme poprilično popularna vikend-destinacija, ako vam vrijeme dopušta – kako biste uživali u miru i bazen imali samo za sebe, predlažemo da ga posjetite preko tjedna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uroš Stanić (@theurosstanic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Lampret (@dejanlampret)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Mucko (@tinamucko)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sinaya Om (@sinayaom)

Foto: Instagram/@lepote.slovenije