Topli, proljetni dani jednostavno nam ne dopuštaju da ostanemo u ”svoja četiri zida” i jedino što želimo jest uživati u šetnji gradom, druženju s prijateljima, ali i zabavnim jednodnevnim izletima. U tom slučaju, susjedna Slovenija nameće se kao nepogrešiva opcija i predlažemo da se već ovog vikenda zaputite na neka od divnih jezera.

Posjet jezerima idealna je prilika za bijeg od užurbane svakodnevice, regeneraciju i opuštanje, ali i uživanje u druženju s dragim ljudima i hrani. Bilo da se radi o mirnom jutru uz šum vode, šetnji po obalnim stazama ili o veslanju po kristalno čistoj vodi, jezera nude raznovrsne aktivnosti koje mogu zadovoljiti svakoga – od avanturista u potrazi za uzbuđenjem, pa sve do onih koji traže miran kutak za opuštanje.

Stoga, kako bismo vam olakšali odluku koje jezero posjetiti, u nastavku smo izdvojili tri favorita kojima se uvijek iznova rado vraćamo!

Planšarsko jezero

Na manje od 200 km od Zagreba smjestilo se Planšarsko jezero koje je popularno zbog toga što iz ptičje perspektive odaje oblik srca. Međutim, osim atraktivnog oblika, ovo jezero idealno je za laganu šetnju, bicikliranje ili pak veslanje. Jezero se nalazi u mjestu Zgornje Jezersko, a poželite li ovdje provesti cijeli vikend, smještajne opcije također neće razočarati.

Jezero Jasna

U blizini Kranjske Gore nalazi se jezero Jasna koje je ujedno i jedno od najpopularnijih slovenskih jezera. Vjerujemo da ste na Instagramu zapazili atraktivne prozirne iglu kućice koje su prava turistička atrakcija, a osim popratnim sadržajem, jezero Jasna oduševit će vas i predivnom prirodom jer se oko jezera nalaze lijepe šetnice, a moguće je i biciklirati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasna Lake (@jezerojasna)

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera uključuju 20 manjih jezera koja se nalaze usred Pohorja. Okruženi šumom i netaknutom prirodom, ova jezera u potpunosti će vas distancirati od stresa i povezati s prirodom. Također, u blizini se nalazi poznata Rogla, pa ako ste više planinarski nastrojeni, evo sjajne opcije kako dodatno začiniti izlet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tadej 🌋 (@tadejcabraja)

Foto: Instagram, Unsplash