Za sve one koji traže osvježenje na kontinentalnom dijelu Hrvatske, napravili smo popis najboljih bazena i prirodnih kupališta u blizini metropole koje vrijedi posjetiti!

Svi oni koji su osjetili vrućinu gradskog asfalta ljeti zasigurno su se barem jednom poželjeli teleportirati negdje uz more. Ipak, postoje i druge, bliže opcije za osvježenje! Bazeni i prirodna kupališta u kontinentalnom dijelu Hrvatske pružaju odličan sadržaj za posjetitelje svih dobnih skupina i idealna su opcija za jednodnevne izlete. Ovdje se možete kupati, sunčati, ali i sudjelovati u različitim oblicim aktivnog odmora. Ako sve ovo zvuči kao nešto za vas, evo prijedloga!

Aquapark Adamovec

Gdje: Ul. Dragutina Domjanića 39, Adamovec

Na samo 25 kilometara od centra Zagreba nalazi se ova moderna kupališna i wellness oaza, a do nje se čak može doći i javnim prijevozom. Aquapark Adamovec je ekološki kompleks čiji je cijeli sistem baziran na obnovljivim izvorima energije, a ima zaista atraktivan unutarnji i vanjski sadržaj. U unutarnjem dijelu nalazi se jedan veći rekreacijski bazen s masažama i gejzirima, kao i manji bazen sa slapovima na poluetaži. Osim zatvorenih vodenih sadržaja, Aquapark Adamovec ima na otvorenom dijelu i veliki rekreacijski bazen s divljom rijekom, umjetnim otocima i jacuzzijem. Za one najmlađe, tu je i dječji bazen s različitim uzbudljivim atrakcijama. Kada ogladnite od cjelodnevne zabave na bazenu, preselite se u self-service restoran namijenjen korisnicima bazena, koji ima 150 sjedećih mjesta i moderno uređenu vanjsku terasu stvorenu za uživanje na svježem prigorskom zraku. Sve o cijenama ulaznica saznajte ovdje.

Terme Jezerčica

Gdje: Toplička 80, Donja Stubica

Grad Donja Stubica i Hotel Terme Jezerčica smješteni su na središnjem dijelu sjevernih padina Medvednice i to na izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Ova idealna destinacija za bijeg u prirodu, wellness opuštanje ili aktivan odmor nalazi se na samo četrdesetak kilometara od Zagreba i zato je mnogima omiljen izbor kada je riječ o ljetnom osvježenju. Vodeni park hotela Terme Jezerčica se sastoji od osam bazena s prirodnom termalnom vodom i prilagođen je svim uzrastima. Unutarnji vodeni park otvoren je cijele godine i sadržava pet bazena i dva velika whirlpoola, dok je vanjski vodeni park otvoren u toplim, ljetnim mjesecima. Gosti tada mogu uživati u velikom bazenu ili bazenu s tri tobogana, hidro-masažom i masažnim topovima. Zvuči kao dobra zabava! Više o cijenama ovdje.

Vodeni park Aquae Vivae Krapinske Toplice

Gdje: Ulica Antuna Mihanovića 1, Krapinske Toplice

Vodeni park Aquae Vivae smješten je u centru mjesta Krapinske Toplice, a obuhvaća pet zatvorenih i jedan otvoreni bazen s mnogobrojnim vodenim atrakcijama te wellness centar sa saunama i restoran. Glavna atrakcija vodenog parka je Bazen doživljaja, a riiječ je o vanjskom bazenu koji ima ukupno 60 podvodnih atrakcija poput masažnih ležaljki, gejzira, slapova i bočnih masaža. Bazen okružuje velika terasa s udobnim ležaljkama koje su na raspolaganju gostima, baš kao i self-service restoran Vivae. Terasa ima otvoreni pogled na dolinu prema Zagrebu, od kojega je udaljena samo 50-ak kilometara, zbog čega je jedno od omiljenih mjesta za osvježenje na kontinentu. Više o ulaznicama ovdje.

Terme Tuhelj

Gdje: Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice

Vodeni planet u Termama Tuhelj je oaza povezana unutarnjim i vanjskim bazenima te savršeno mjesto za opuštanje i zabavu. Vodeni planet sadrži brojne vodene atrakcije raspoređene na unutarnje i vanjsko kupalište, a samo neke od njih su adrenalinski tobogani, opuštajući gejziri i slapovi ili svijet Tuhija. Unutarnje kupalište Vodenog planeta sadrži sve što je potrebno za cjelogodišnje uživanje u vodenim atrakcijama, a vanjsko kupalište ljeti donosi sasvim posebno iskustvo. Ono se, naime, sastoji od rekreacijskog bazena s vodenom rijekom i koktel barom u vodi. Šareni vijugavi tobogani su za sve one koji žele malo adrenalina, a bazen s valovima osigurava morsku atmosferu na – kontinentu. Za najmanje posjetitelje tu je i plitki bazen s malim toboganom, vodenim topovima i prskalicama u obliku životinja. Za posjetitelje su ovdje osigurane besplatne ležaljke i suncobrani, a u sklopu kupališta nalazi se i restoran. Sve o ulaznicama pročitajte ovdje.

Terme Sveti Martin

Gdje: Izvorska 3, Sveti Martin na Muri

Terme Sveti Martin su prvi haealthness resort u Europi, a smještene su na sjeveru Hrvatske. Resort se nalazi u Međimurju, a okružen je s 27 hektara netaknute prirode koja oduzima dah. Terme Sveti Martin sadržavaju The Temple of Life, termomineralni bazenski kompleks koji je kreiran u skladu s holističkom filozofijom u kojoj um, duša i tijelo moraju biti uravnoteženi. Termomineralna voda puna je litija, selena i kalija koji imaju blagotvoran učinak na zdravlje, a danas je dostupna svim posjetiteljima ovog bazenskog kompleksa. Ljeti se ovdje otvara i Aquapark MartiLandia koji skriva brojne atrakcije i vodene sadržaje za najmlađe posjetitelje. Više o ulaznicama ovdje.

Zeleni kut

Gdje: Zvečaj 109

U okolici Duge Rese i u neposrednoj blizini ceste Karlovac-Senj nalazi se Zeleni kut, odlično mjesto za jednodnevni izlet. Zeleni kut obuhvaća istoimeni restoran s velikom terasom koji je smješten na lijevoj obali rijeke Mrežnice, kao i uređeno kupalište te odbojkaško i dječje igralište. Ovdje se može iznajmiti i kanu, voziti biciklističkim stazama ili prošetati uz rijeku. Kupalište je u neposrednoj blizini slapa koji je riječnim otokom podijeljen na dva dijela, a mjesto okružuje divna šuma bukve i graba. Topla preporuka!

Foginovo kupalište

Gdje: Koransko šetalište, Karlovac

Ovo je prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj i još uvijek jedno od omiljenih svima u okolici Karlovca. Osim što je savršeno mjesto za kupanje, ovdje se može igrati vaterpolo, odbojka na pijesku i tenis, a u blizini su i vanjski fitness centar i atletska staza. Za sve koji preferiraju iz hlada promatrati prolaznike, tu je i kupališni kafić, a hrabri se mogu okušati u skakanju s desetmetarske skakaonice. Možda je došlo vrijeme da stanete u Karlovcu?

Otok ljubavi – Mrežnica

Gdje: Belavići

Ovo poznato izletište nedaleko Zagreba okruženo sedrenim branama mnogi obožavaju već godinama, a jasno je i zašto. Otok ljubavi pruža osvježenje, ali i mjesto za različite društvene aktivnosti kao što su kanui, roštilj i – tobogan! Mrežnica skriva brojne slapiće koji pružaju sasvim posebno iskustvo kupanja u prirodi, pa ako još niste, ovoga ljeta svakako posjetite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Putni Kofer🧳 (@putni_kofer)

Mrežnički Brig i Kamp Slapić

Gdje: Belavići

Kupalište Mrežnički Brig nalazi se u blizini Otoka ljubavi i jedno je od najpopularnijih izletišta u ovom području. Skakaona i prirodni jacuzzi samo su neke od atrakcija u kojima se ovdje može uživati. U blizini kupališta nalazi se Kamp Slapić, u kojem je smještena i plaža s nekoliko otočića i slapova. U kampu se također nalaze i mobilne kućice, drveni šatori, sanitarni čvorovi, tereni i restoran. Idealna destinacija za bijeg iz grada!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izleti Hrvatska (@izletihrvatska)

Jungle Bar Mrežnica

Gdje: Galović selo, Duga Resa

Jungle Bar na Mrežnici je kupalište i izletište koje nudi sasvim poseban doživljaj Mrežnice. Ovo je kutak za aktivni odmor i ljetne pustolovine. Ovdje dolaze svi koji vole SUP, rafting i trekking u očavarajućem prirodnom okruženju, a nakon izleta i sportskih aktivnosti ovdje se može i okrijepiti u restoranu s odličnom gastro ponudom. Još jedno mjesto na Mrežnici koje se isplati posjetiti!

Naslovna fotografija: Tomek Baginski

Foto: Mirko Janković / Terme Jezerčica/ Aqua Vivae/ Terme Tuhelj/ Terme Sveti Martin/ VisitKarlovac/ Zeleni kut / Jungle Bar/@travel_link_hr Instagram