Obožavatelji serije Emily u Parizu mogu odahnuti jer Emily još nije završila s Europom. Netflix je službeno obnovio popularnu seriju za petu sezonu, odmah nakon što je drugi dio četvrte sezone debitirao 12. rujna

Vijest je popraćena simpatičnom video-objavom glavne glumice Lily Collins koja sjedi na balkonu s pogledom na Italiju, uz šalicu espressa. Na kraju videa, Collins otkriva broj 5 na dnu šalice, potvrđujući novu sezonu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

Četvrta sezona serije, koja je stekla kultni status na društvenim mrežama, završila je s Emily u novom gradu – Rimu. U posljednjim epizodama, Emily razvija romantičnu vezu s talijanskim poduzetnikom Marcello Muratorijem, kojeg je upoznala na odmoru u Alpama. Dok Emily balansira između ljubavnog života i karijere, Sylvie pokušava pridobiti Marcella kao klijenta za Agence Grateau.

Serija je i dalje pravi hit na globalnoj razini, a četvrta sezona zauzela je prvo mjesto na Netflixovoj globalnoj top ljestvici s gotovo 20 milijuna pregleda u prvih nekoliko dana prikazivanja. Iako će Emily provesti više vremena u Rimu, kreator serije Darren Star ističe da će Pariz i dalje imati važno mjesto u priči.

Premda gledatelje očekuju nove avanture u Italiji, ljubavni trokuti i komplicirani odnosi iz prošlosti i dalje će igrati ključnu ulogu u Emilyjinom životu.

Petu sezonu možemo očekivati već iduće godine, a producenti obećavaju još više neočekivanih zapleta i romantičnih trenutaka. Hoće li Emily ostati u Rimu ili se ubrzo vratiti u grad svjetlosti? I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju nove epizode, ne možemo si pomoći pomisliti kako se serija održava isključivo zbog velike količine streaminga, ne nužno zbog dobrog scenarija i glume. Brojne kritike uputile su komentare da je ova serija prestala čak biti i guilty pleasure, status koji je donedavno imala zbog svoje pomalo plošne radnje, koja je, unatoč tome, bila dobar sadržaj za binge-watching.

Nadamo se da će kreatori serije proučiti recenzije i komentare na forumima i društvenim mrežama i možda se vratiti dobrom starom provjerenom receptu koji je zabavan, ali ne i lijeno napisan.

 

Foto: PR