Jedno je sigurno – TikTok trendovi možda trenutačno vladaju društvenim mrežama, ali prava umjetnost kreiranja novih stilova dolazi sa svjetskih pista. A gdje bolje pronaći inspiraciju za novu sezonu nego u backstageu najvećih modnih revija?

New York Fashion Week SS25 donio nam je potpuni zaokret, ostavljajući iza sebe minimalističke frizure i jednostavnost te prigrlivši raskoš i kompleksnost. Isto nas čeka i u Londonu, gdje je “više je bolje” glavna poruka ove sezone.

Ako planirate promijeniti frizuru, a nedostaje vam inspiracije, ovo su ključni trendovi koje možete razmotriti – uz praktične savjete kako ih postići.

Staklena kosa

Skinifikacija kose, odnosno trend ultrasjajne kose koja reflektira svjetlost, nastavlja dominirati. Ralph Lauren modeli oduševili su ovim sjajnim, zdravim izgledom kose.

Naomi Campbell, Foto: Profimedia.hr

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ralph Lauren (@ralphlauren)

Kako postići look

Nakon pranja, pročešljajte kosu širokim češljem, a zatim koristeći okruglu četku i sušilo za kosu oblikujte kosu. Fokusirajte se na usmjeravanje zraka prema dolje kako biste potaknuli ravnanje kutikula kose. Razdvojite kosu i koristeći visokokvalitetnu ravnu peglu, radite u malim pramenovima dok ne postane potpuno ravna. Klizite ravnom peglom dolje uz svaki dio kose, održavajući konzistentnu brzinu i temperaturu. Nanesite nekoliko kapi ulja za kosu na sredinu duljine i vrhove kose da biste dodali konačni sjaj. Počnite s malom količinom i ne pretjerujte da ne zamastite kosu.

Foto: notino.hr
FAlfaparf Milano
Keratin Therapy Lisse Design hranjivo ulje za sjajnu i mekanu kosu, Foto: notino.hr

Banged Bob

“Banged Bob” donosi klasičnu frizuru s modernim dodirom koji smo viđali posvuda na New York Fashion Weeku – od Caroline Herrere do Christian Cowana i Lacy Redway. Oštre šiške i ravna završnica dodaju dramatičnost i sofisticiranost, čineći ovu frizuru savršenom za osobe koje žele istaknuti svoju osobnost.

Carolina Herrera, Foto: Profimedia.hr

Kako postići look 

Zamolite frizera da vam ošiša bob s ravnim šiškama koje su duže i oštre. Koristite glačalo za kosu kako biste postigli ravnu i preciznu završnicu. Stilizirajte šiške pomoću laganoga gela za kontrolu i oblikovanje kose.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @the_bob_haircut

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @the_bob_haircut

Maksimalističke mašne

Pomislili ste da su mašne izašle iz mode? Razmislite još jednom! Na reviji brenda Chopova Lowena, u kombinaciji s neonskom šminkom i bordo pletenicama, mašne su dobile potpuno novu, mračniju dimenziju. Ovaj trend podiže frizure na višu razinu, daleko od slatkog i nevinih asocijacija.

Foto: @chopovalowena

Kako postići look

Za ovu frizuru potrebna vam je duga kosa ili ekstenzije. Kosu podignite u visoku punđu, a zatim dodajte veliku mašnu. Za dramatičniji efekt, birajte tamnije nijanse poput crne ili tamnocrvene.

Zara

Cvjetni ukrasi za kosu

Harris Reed i Carolina Herrera donijeli su trenutak čiste ljepote na London Fashion Weeku, s divovskim cvjetnim ukrasima u kosi. Ovi ukrasi sjajno podižu svaku frizuru bez obzira na to preferirate li bob ili nešto dužu varijantu.

Carolina Herrera, Foto: Profimedia.hr

Kako postići look?

Odaberite cvjetni ukras u boji koja odgovara vašem stilu i postavite ga uz visoku punđu ili valovitu raspuštenu kosu. Kombinirajte s neutralnom šminkom kako bi cvijeće ostalo u fokusu.

Zara
Zara
Mango

Teksturirani bob

Bob je već neko vrijeme favorit na sceni, ali Harris Reed  i Carolina Herrera preoblikovali su ga u teksturiranu verziju s nježnim uvijanjem koje dodaje volumen i definiciju. Razigrane kovrče na čelu pružaju dodatnu dozu šarma, stvarajući modernu i trendi frizuru.

Carolina Herrera, Foto: Profimedia.hr

Kako postići look

Za ovaj stil koristite peglu za kosu s debelim pločama kako biste stvorili mekane valove na vrhovima. Zatim prstima prođite kroz kosu kako biste postigli prirodnu teksturu i lagano je fiksirajte sprejem za volumen.

ghd Platinum+ pegla za kosu, Foto: notino.hr
Sisley
Hair Rituel Volumizing Spray sprej za kosu za volumen i oblik, Foto: notino.hr

Zalizana “rep” frizura

Na reviji brenda Alaïa uočili smo da je zalizani rep postao jedan od najistaknutijih trendova na modnoj sceni. Ova frizura donosi savršenu kombinaciju elegancije i suvremenog stila. Njezina čistoća i urednost stvaraju besprijekoran izgled koji se savršeno uklapa u chic estetski izričaj. 

Zalizani rep je ne samo praktičan za svakodnevne prilike već i izuzetno svestran – može se prilagoditi različitim stilovima i prigodama, od poslovnih sastanaka do večernjih izlazaka. Uz dodatak modernih detalja, poput uskih pramenova uokvirenih lica ili s nekoliko nježnih valova, ovaj frizura postaje statement komad koji ističe osobnost i stil.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALAÏA (@maisonalaia)

Kako postići look

Nanesite gel za kosu i zaližite je unatrag da biste postigli sleek look. Ako imate kraću kosu, možete koristiti umetke za rep. Fiksirajte sve jakim sprejom kako bi frizura ostala na mjestu cijeli dan.

L’Oréal Professionnel Tecni.Art Fix Max gel za kosu – strong hold, Foto: notino.hr
Redken Strong Hold lak za kosu za jako učvršćivanje, Foto: notino.hr

Mikrošiške 2.0

Mikrošiške su evoluirale i brzo preuzimaju tron kao jedan od glavnih trendova ove sezone. Na reviji dizajnera Naeema Khana vidjeli smo pixie frizure s tupim mikrošiškama koje su savršeno upotpunile moderan look.

Naeem Khan revija, Foto: Profimedia.hr

Kako postići look

Za mikrošiške bitno je da budu ravne i oštre. Zamolite svog frizera da vam ih skrati do sredine čela za najmoderniji efekt. Styling neka bude jednostavan, s fokusom na šiške.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli April Christina Taylor (@aprilchristinataylor)