Pitate li me o prvom sjećanju na beauty trend koji me uvukao u svijet brige o sebi, to bi bilo gledanje onih famoznih televizijskih reklama za preparate za kosu, gdje su modeli uvijek imali sjajnu, blistavu kosu, čak i ljepšu nego iz salona. Prvi put takve sam reklame vidjela prije više od 15 godina, ali trend ultrasjajne kose i dalje traje. Za one koji nisu upoznati s tim reklamama, zamislite samo kosu koja je tako glatka i sjajna da reflektira svjetlo poput savršeno poliranog ogledala. 

Izgled “staklene kose” postao je popularan zbog svoje elegantne i sofisticirane pojave. Iako je prvotno nastao na bob frizurama s ravnim vrhovima, trend staklene kose sada obuhvaća stilove bilo koje dužine. Najbolje od svega – “staklenu kosu” lako možete postići kod kuće s malo prakse i pravilnom strategijom njege kose.

O popularnosti “staklene kose” govori  i studija Dovea, prema kojoj je čak 58 posto nas u stalnoj potrazi za rješenjima za suhu kosu. Razmislimo li bolje, ovi podaci ni ne začuđuju – tvrda voda, zagađenje i stiliziranje toplinom – sve to može ugroziti teksturu naše kose i njezinu sposobnost da reflektira svjetlost. Iako bojenje kose može privremeno donijeti sjaj, često s kemijskim procesiranjem poroznost kose se povećava, oduzimajući joj vitalnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SKKN BY KIM (@skkn)

KLJUČNE KARAKTERISTIKE “STAKLENE KOSE”:

Tajna postizanja “staklene kose” ne leži samo u sjaju – to je kombinacija specifičnih elemenata koji se stapaju kako bi stvorili upečatljivi, polirani efekt. Da biste bolje razumjeli koji to efekt pokušavamo postići, ovo su ključne karakteristike koje definiraju staklenu kosu:

Sjaj poput ogledala

Oznaka staklene kose njezin je neusporedivi sjaj. Svaka vlas kose tako je glatka, ravna i sjajna da podsjeća na besprijekornu površinu ogledala. Taj blistavi sjaj postiže se pravilnom njegom kose, stiliziranjem i upotrebom odgovarajućih proizvoda.

Svileno glatka tekstura

Staklena kosa savršeno je glatka na dodir. Neposlušni pramenovi i lepršave vlasi su eliminirane, a kosa je meka poput svile. Ta svileno glatka tekstura ključna je za postizanje ovog izuzetno poliranog izgleda.

Ravni vrhovi

Vrhovi staklene kose obično su pravilno ošišani kako bi stvorili oštar i moderan izgled. Taj čisti rez doprinosi poliranom i sofisticiranom estetskom dojmu ukupne frizure.

Precizno stiliziranje

Postizanje izgleda staklene kose zahtijeva temeljite tehnike stiliziranja. Pravilno ravnanje kose do savršenstva ključno je za postizanje sjaja poput ogledala.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Color Wow (@colorwowhair)

Optimalno zdravlje kose

Zdrava kosa ključna je za staklenu kosu. Redovito šišanje i pravilna hidracija doprinose živopisnosti i sjaju ukupnog izgleda.

Minimalistički i elegantno

“Staklena kosa” prihvaća minimalistički pristup. Radi se o jednostavnosti i sofisticiranosti, što je idealan izbor za one koji cijene suptilnu eleganciju.

Idealna za sve tipove kose

“Staklena kosa” nije ograničena na određene tipove kose. Izgled se može postići kod ravne, valovite i kovrčave kose, pod uvjetom da ste voljni uložiti trud i koristiti odgovarajuće tehnike i proizvode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martina • London Hair✨ (@martina_haircvlt)

KAKO POSTIĆI IZGLED “STAKLENE KOSE”?

OK, dakle, savladali smo teoriju: jasno nam je da većina nas žudi za sjajnom, zdravom kosom, no, što je potrebno da bismo svoju kosu pretvorili u sjajno remek-djelo? Evo kako efekt staklene kose možete postići u kućnim uvjetima.

Korak 1: Priprema kose

Počnite s pranjem kose hidratantnim šamponom za poboljšanje sjaja, a zatim nanesite lagani, hranjivi regenerator. Nakon ispiranja, nježno posušite kosu ručnikom dok ne ostane vlažna, ali ne i mokra.

Korak 2: Zaštita prije oblikovanja

Prije korištenja alata za oblikovanje topline, nanesite serum za kosu na vlažnu kosu.

Korak 3: Sušenje i oblikovanje

Pročešljajte kosu širokim češljem, a zatim koristeći okruglu četku i sušilo za kosu oblikujte kosu. Fokusirajte se na usmjeravanje zraka prema dolje kako biste potaknuli ravnanje kutikula kose.

Korak 4: Ravnanje peglom

Razdvojite kosu i koristeći visokokvalitetnu ravnu peglu, radite u malim pramenovima dok ne postane potpuno ravna. Klizite ravnom peglom dolje uz svaki dio kose, održavajući konzistentnu brzinu i temperaturu.

Korak 5: Finalni sjaj

Nanesite nekoliko kapi ulja za kosu na sredinu duljine i vrhove kose kako biste dodali konačni sjaj. Počnite s malom količinom i ne pretjerujte da ne zamastite kosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ZOE LISS (@zoeliss)