Gotovo 90 godina nakon što je “Snjeguljica i sedam patuljaka” postao prvi dugometražni animirani film u povijesti, Disney nas ponovno vraća u čarobni svijet ove bajke. Naime, napokon je predstavljen prvi trailer za nadolazeći film “Snjeguljica”, čija je premijera najavljena za 21. ožujka 2025. godine.

Glavne uloge u filmu tumače Rachel Zegler, mlada zvijezda poznata po ulozi Marije u “Priči sa zapadne strane”, koja će utjeloviti Snjeguljicu, te Gal Gadot, omiljena Wonder Woman, koja će preuzeti ulogu zle kraljice. Publika je već imala priliku zaviriti u ovaj projekt prije dvije godine, kad su Zegler i Gadot tijekom D23 događanja podijelile prve snimke sa seta.

Foto: Profimedia.hr
Foto: Profimedia.hr

Iako je film prvotno trebao biti prikazan u ožujku ove godine, Disney je odlučio odgoditi premijeru za godinu dana zbog štrajka SAG-AFTRA koji je zahvatio Hollywood. Unatoč ovoj odgodi, iščekivanje ostaje veliko, pogotovo s obzirom na to da je redatelj filma Marc Webb, poznat po režiji filmova “Čudesni Spider-Man”, a za glazbu su zaslužni Benj Pasek i Justin Paul, poznati po hitovima iz “Najvećeg showmana” i “Dragi Evan Hansen”.

Ova moderna verzija Snjeguljice dolazi gotovo 90 godina nakon što je originalni animirani film iz 1937. postao temelj Disneyjevog carstva. Priča Braće Grimm već je doživjela nekoliko filmskih adaptacija, uključujući “Mirror, Mirror” s Lily Collins i “Snjeguljicu i lovca” s Kristen Stewart u glavnim ulogama.

Foto: Profimedia.hr

“Snjeguljica” je samo jedan u nizu Disneyevih igranih remakeova koji će se prikazivati u nadolazećim mjesecima. Prvi na redu je “Mufasa: Kralj lavova”, čija je premijera najavljena za 20. prosinca. Disneyevi igrani remakeovi posljednjih su godina bili izuzetno uspješni, osobito prije pandemije, kad su filmovi kao što su “Ljepotica i zvijeri” i “Aladin” redovito ostvarivali zaradu od milijardu dolara. Najnoviji, “Mala sirena”, donio je zaradu od 569,6 milijuna dolara.

Foto: Profimedia.hr

S obzirom na sve ove najave, jasno je da Disney nastavlja svoju uspješnu tradiciju oživljavanja klasičnih priča za novu generaciju gledatelja. Hoće li “Snjeguljica” uspjeti nadmašiti uspjeh svojih prethodnika, ostaje za vidjeti, no jedno je sigurno – povratak u carstvo mašte je zajamčen.