Disneyev nastavak filma “Disenchanted” premijerno je prikazan u Hollywoodu ove srijede i pokazao je kako izgleda kada se izokrene narativ tipičnih Disneyjevih bajki!

Amy Adams ovog puta je zlica!

Prisjetimo se; “Enchanted” je priča o princezi u modernom New Yorku, a kada je objavljena, 2007. godine, osvojila je srca i kritike i publike. Sada se glumica Amy Adams vraća u ulozi Giselle i postaje negativac u priči kao zla maćeha! “Disenchanted” je nastavak na kultni film od prije petnaest godina, režirao ga je Adam Shankman, scenarij je napisala Brigitte Hales, a temelji se na priči Richarda LaGravenesea i scenarističkog tima Davida N. Weissa i J. Davida Stema. Film donosi priču petnaest godina nakon; Giselle, Robert i Morgan sele se s Manhattana u novu kuću u predgrađu Monroeville. Giselle počinje propitkivati svoju sreću, život koji se ostvarila te počinje mijenjati živote bližnjih u stvarnom svijetu, no i Andalasiji. Sve krene u neočekivanom smjeru, jedino ga je naslov dao naslutiti, no da bi pozitivan lik postao zao, to se kod Disneyjevih bajki još nije dogodilo!

Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden i Idina Menzel repriziraju svoje uloge iz prvog filma, a Gabriella Baldacchino zamijenila je Rachel Covey. Pridružuju im se Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays, Oscar Nunez i Griffin Newman. I ako je suditi po kritikama koje su izašle odmah nakon premijere, svi su bili odlični u svojim ulogama.

Ovo je jedna od rijetkih Disneyjevih bajki kojoj se veselimo, upravo zbog ovog zanimljivog obrata karaktera glavne junakinje!

Fotografije: stillovi iz filma “Disenchanted”