Black Panther je jedan od najpopularnijih Marvelovih filmova i sada stiže nastavak! Znamo kada ćemo ga gledati i kada stiže prvi trailer

Disney je ove godine najavio puno uzbudljivih naslova, poput nastavka Avatara i Doktor Strangea, kao i prve fotografije iz filma Black Panther: Wakanda Forever.

Nakon rekordnog debija Black Panthera 2018., Marvel Studios je odmah potpisao ugovor s redateljem Ryanom Cooglerom kako bi započeo snimanje nastavka.

Naime, bio je to prvi visokobudžetni film o superjunacima s glavnom ulogom i većinom postava crne boje kože, te je imao vrlo važan prikaz baštine crnaca i crnkinja u izmišljenom kraljevstvu Wakanda. To su naglasili i sami glumci i glumice te su na premijere dolazili u tradicionalnoj afričkoj odjeći i frizurama, i postalo jedan ikonički trenutak koji će se sigurno spominjati desetljećima kasnije.

Chadwick Boseman na premijeri prvog nastavka filma Black Panther (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney)

No nakon što je svijet iznenadila tragična smrt originalnog Black Panthera, Chadwicka Bosemana, nakon njegove privatne četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva, tim je uzeo potrebno vrijeme potrebno za izradu filma na način koji će ispoštovati Bosemanovu ostavštinu.

Dok ekskluzivni snimci prikazani tijekom CinemaCona tek trebaju biti objavljeni u javnosti, opisi otkrivaju da će Shuri, T’Challinu sestru koju utjelovljuje Letitia Wright te Lupita Nyong’o kao Nakia uskočiti kao glavni likovi u nastavku, vodeći Wakandinu vojsku u T’Challinoj odsutnosti.

Obožavatelji također naveliko nagađaju tko će vladati Wakandom i biti sljedeća osoba koja će nositi odijelo Black Panther, i jedva čekamo vidjeti! To ćemo moći tek 11. studenog, a možda nešto nasluti i trailer, koji stiže uskoro!

 

Foto: PR