Pripremite se za savršen jesenski doživljaj koji će razveseliti vaše nepce! Zamislite samo mirisnu kuhinju ispunjenu toplinom cimeta, bogatom aromom bundeve i mješavinom začina koja mami osmijeh na lice. Da, razmišljamo o nečemu posebnom – bundevinoj piti!
Savršen spoj blagog slatkastog okusa bundeve i začina poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića čini ovaj desert klasičnim favoritom za hladne jesenske dane.
Jeste li ikada probali nešto slično? Ako ne, sada je pravo vrijeme jer donosimo ultrajednostavni recept.
Sastojci:
- 2 šalice pirea od bundeve
- 3 jaja
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1/2 šalice bijelog šećera
- 1 čajna žličica cimeta
- 1/2 čajne žličice muškatnog oraščića
- 1/2 čajne žličice đumbira u prahu
- prstohvat soli
- 1 1/4 šalice mlijeka
- tijesto za pitu (možete kupiti gotovo ili ga napraviti sami)
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- U velikoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, jaja, smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić, đumbir i sol.
- Postupno dodajte mlijeko dok smjesa ne postane glatka.
- Razvaljajte tijesto za pitu i stavite ga u kalup.
- Izlijte smjesu od bundeve preko tijesta.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40-50 minuta, dok sredina ne poprimi zlatnu boju.
- Ohladite prije posluživanja.