Pronašli smo 8 veličanstvenih nacionalnih parkova diljem svijeta, mjesta koja još nije uništila ljudska ruka te prirodne riznice gdje još divljina vodi glavnu riječ. Od Namibije do Kine, Kanade i Islanda, na jednom mjestu smo objedinili najljepše i najveličanstvenije nacionalne parkove svijeta. Ako ste zaljubljenik u putovanja i vječiti avanturist, razmislite o posjetu nekom nacionalnom parku, i vjerujte nam, nećete zažaliti.

Nacionalni park Banff u Kanadi
Poznate Rocky mountains koje su se smjestile u Nacionalni park Banff, na vrhu su popisa najljepših prirodnih čuda širem svijeta. Park je prepun jezera, slapova i glečera, a jezero Morain poznato je po svojoj smaragdno tirkiznoj boji.

Nacionalni park Namib-Naukluft u Namibiji
Na 20.000 četvornih kilometara se proteže ovo prirodno bogatstvo. Pustinje oker boje i visoke stijene te more pješčanih dina kao i dolina Sossusvlei, nešto što se isplati vidjeti.

Nacionalni park Vatnajökull na Islandu
ovaj park svake godine dobiva sve više na popularnosti. Vulkanska regija se može pohvaliti tirkiznim rijekama, kraterima te najvišim ledenim poklopcem na Islandu. Također se ovdje često mogu vidjeti arktičke lisice.

Nacionalni park Galápagos u Ekvadoru
Poznat i pod nazivom Archipelago de Colón, 19 vulkanskih otoka čine Nacionalni park Galápagos, koji je od 1978. godina na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine. Naseljen je bogatom florom i faunom te se na njemu mogu vidjeti razni morski psi, kornjače kao i iguane.

Nacionalni park Iguazú u Argentini
Ovaj Nacionalni park je poznat po nevjerojatnim slapovima, te je savršen spoj suptropskih prašuma i rijeka. On je također dom raznim biljnim i životinjskim vrstama, te se u njemu mogu pronaći preko 400 različitih ptica.

Nacionalni park Khao Sok u Tajlandu
Zelene šume skrivaju 300 različitih vrsta ptica, a neka stabla dosežu visinu i do 70 metara. Jezero Chiew Larn je neobilazno mjesto u Nacionalnom parku zbog mističnih vrhova drveća koja djeluju kao da su zahvaćeni vodom.

Nacionalni park Guilin u Kini

Kršno područje okruženo brdima, liticama i špiljama, jedno je od najpoznatijih mjesta u zemlji, te je ispunjeno bogatom florom i faunom. Rijeka Lijiang najstariji je kanal na svijetu.

Yellowstone u SAD-u

1827. godine Yellowstone je službeno postao prvi nacionalni park SAD-a, te se proteže na 8 različitih zone i potrebno je najmanje četiri dana kako bi stigli obići svaku zonu. Više od polovice parka je prekriveno borovima, vrtoglavim liticama i slapovima, te ovdje divlje životinje poput vukova, kojota i grizlija vode glavnu riječ.

Sve fotografije: Guliver