(Lucinda Price, street style, Mercedes-Benz Fashion Week Resort 19 Collections, Sydney/Getty Images)

Zanima vas koji su novi trendovi i #hairgoals nijanse za kosu u 2019. godini? Ako želite promijeniti boju kose, izrazit svoj osobni stil ili jednostavno zadiviti svoje pratitelje na Instagramu poznavanjem posljednjih trendova u hair industriji, bacite oko na tekst u nastavku.

Siva ili silver kosa
Iako trend sive kose nije neka novost, izgleda da se zadržao i ove godine zbog svoje praktičnosti. Poanta je da se pri vrhu ostavi tamniji korijen dok se siva boja nanosi na ostatak kose.

( I’Vr Isabel Vollrath, Berlin Fashion Week S/S 2019/Getty Images)

Bijelo-plava kosa
Ili jednostavnije ‘blajhana’ kosa koja svoj revival zaslužuje nostalgičnim 90-im godinama kada je bilo ‘in’ nositi potpuno izbijeljenu kosu. Izblijeđena kosa je godinama bila Madonnin zaštitni znak, koju je rado nosila u kombinaciji s gustim crnim obrvama.

Pastelne boje
Trend pastelnih boja za kosu također nisu posljedica posljednjeg krika mode, ali su i dalje aktualni. Ove godine dolaze u nešto ispranijim nijansama, a posebno je popularna pastelno koraljna boja, koju je i Pantone proglasio bojom godine.

Mushroom smeđa
Tu boju bi najlakše opisali kao miks smeđe i sive. Boja se postiže miješanjem zemljanih tonova te pokušava imitirati prirodnu nijansu gljiva. Ako ne želite velike promjene u boji kose, možda bi trebali razmisliti o ovoj jako popularnoj ‘mushroom’ nijansi.

Bakreno-zlatni pramenovi
I ovo je jedan povratni trend koji svoje uporište nalazi u 90-im godinama prošlog stoljeća. Riječ je o bakreno-zlatnim pramenovima, koji često znaju dati i pomalo vulgarni touch, pa preporučujemo da ovakve pramenove nikako ne probavate izvesti u kućnoj radinosti. Slavni supermodel Naomi Campbell nedavno je isfurala ovaj trend, i moramo priznati da izgleda genijalno!