(Model Cindy Bruna prije Redemption revije na Paris Fashion Weeku Womenswear Fall/Winter 2019/2020 /Getty Images)

Ne postoji čarobna formula koja će vas pretvoriti u Matovilku, ali zdrava koža glave može maksimalno pospješiti rast vlasi. Ako kombinirate raznovrsnu prehranu sa stimulativnom njegom i uzimate vitaminske suplemente, kosa u prosjeku naraste oko centimetar do dva mjesečno. Osim toga, osjećat ćete se toliko zdravo da ćete se prestati opterećivati izgledom svoje frizure.

Ovo su naši top-savjeti:

Jedite proteine za doručak i ručak

Predlažemo vam da pojedete između 100 i 150 g mesa, pola šalice bjelanjka ili jedan grčki jogurt. Kada pokrenete svoj organizam rano ujutro i jedete češće i pomalo, ostat će vam dovoljno hranjivih tvari za regeneraciju tkiva kasnije kroz dan.

Redovito perite kosu

Iako vam možda zvuči čudno što vam ovo savjetujemo, podsjećamo vas da nagomilavanje nečistoće u korijenu vlasi usporava njezin rast. Što je koža glave čišća, kosa će vam biti zdravija. Ako je potrebno, perite je svaki drugi dan, ali nikako češće.

(Model Winnie Harlow na Haute Living’s Haute 100 10th Anniversary Partyu 2018/Getty Images)

Masirajte tjeme

Stimulacija pospješuje cirkulaciju u korijenu vlasi, čime se poboljšava njihova tekstura. Dok se tuširate, masirajte korijen kose malim kružnim pokretima. Potom stavite hranjivi pakung na vrhove, ili posebnu masku koja se nanosi na korijen vlasi