Neka su događanja drugačija od drugih. Imaju višu svrhu, dodatan cilj, mogu vam pomoći da se osjećate bolje. Zbog sebe. I zbog zajednice.

E takva 3 događanja danas su u fokusu ove kratke to do liste. Provjerite o čemu se radi.

Swap party Zelene akcije

Jesensko izdanje Swap partyja Zelene akcije zakazano je za srijedu, 25. listopada od 17 do 19 sati u prostorima Zelene akcije na zagrebačkoj adresi Frankopanska 1. Svoju staru odjeću, obuću, modne dodatke i slično moći ćete zamijeniti za novu koju će netko donijeti s istom svrhom – kako bi se riješio stvari koje više ne koristi te ju zamijenio novima koje će koristiti. Poticanje cirkularne ekonomije je prilično bita stvar danas kojom direktno promoviramo vrijednosti poput (samo)održivosti, kulture popravaka i ponovne uporabe te se aktivno suprotstavljamo konzumerizmu i kulturi bacanja. Ako dosad niste isprobali ovako nešto, možda je vrijeme da to promijenite. Sve detalje o razmjeni odjeće te kako sudjelovati u Swap partyju saznajte ovdje. Idući Swap party, onaj zimski, zakazan je za 29. studenog.

Radionica zdravih recepata i balansirane prehrane

Zdravi i balansirani obroci jedan su od gastro imperativa današnjice. Jedna od naši najdražih blogerica Burbon i borovnice, od koje često posudimo recepte, u suradnji s zadarskim veganskim restoranom Botanist organizira radionicu pripreme biljne hrane. Lokacija radionice je restoran Botanist tako da svi koji se zatakne u Zadru, 3. studenog – pozor jer ovo je doista zanimljivo. Ako možda i niste vegan, niakd nije kasno krenuti istraživati.Na ovoj radionici ćete naučiti kako (i zašto) uvrstiti više biljne hrane u vaše svakodnevno kuhanje i kako napraviti tofu ukusnim svaki put. Pokazat će vam kako eksperimentirati u vlastitoj kuhinji i kako napraviti jednostavne i brze balansirane obroke. Svi recepti koje će se raditi bit će jednostavni za pratiti, a kako sudjelovati saznajte na FB eventu  Simple Everyday Plant Based Meals.

 

Pogledajte hrpu dobrih filmova

Ako se pitate što filmski festival radi na ovakvoj listi, odgovor je – dobri su filmovi uvijek edukativni, potiču na razmišljanja, educiraju ili nam samo pomažu da se nanovo divimo sedmoj umjetnosti. Vrijeme u kinu s dobrim filmom je uvijek pametno potrošeno vrijeme. Nezaobilazan 21. Zagreb Film Festival održat će se od 6. do 12. studenoga u kinu SC, CineStaru Branimir, kinu MSU, kinu Kinoteka, Dokukinu KIC te online na www.kinoeuropa.hr i www.croatian.film. Priuštite se dane gledanja filmova, bez dileme, ovo je jedan od bitnijih društvenih događaja. Cijeli program festivala pratite na FB eventu i pobrinite se da dođete do karata na vrijeme.

Foto: PR, Burbon i borovnice, Unasplash