Ako ste ikada bili u situaciji da morate provesti let s uplakanom bebom ili nemirnim djetetom koje vrišti, vjerojatno ste poželjeli da postoji zrakoplovna kompanija koja nudi mir i tišinu samo za odrasle. Corendon Airlines, turski zračni prijevoznik, upravo je prepoznao tu potrebu i pruža rješenje.

Corendon Airlines, kao prvi europski prijevoznik koji nudi ovu uslugu, postavlja novi standard u zrakoplovnom putovanju. Slijedeći primjer nekih međunarodnih prijevoznika, poput AirAsia, Corendon Airlines donosi inovaciju koja će olakšati putovanje za mnoge putnike.

Naime, tvrtka je objavila da će na svojim letovima između Amsterdama i karipskog otoka Curaçao početi nuditi “Only Adult” zone, koje će biti dostupne isključivo putnicima starijim od 16 godina.

Ova zona, smještena u prednjem dijelu zrakoplova, će imati 93 sjedala rezervirana za odrasle putnike i biti će odvojena od ostatka aviona zidovima i zastorima. Za rezervaciju sjedala u ovom području, putnici će platiti dodatnih 45 eura u jednom smjeru. Također će biti dostupna devet sjedala s dodatnim prostorom za noge, uz dodatni trošak od 100 eura po letu.

Osnivač Corendona, Atilay Uslu, ističe da je “Only Adult” zona osmišljena kako bi pružila dodatni mir putnicima tijekom leta, istovremeno omogućujući roditeljima koji putuju s djecom da budu manje zabrinuti zbog potencijalnih ometanja drugih putnika. U konačnici, ova inicijativa doprinosi boljem iskustvu svih putnika.

Iako je Corendon prvi europski prijevoznik koji nudi ovu uslugu, neki međunarodni prijevoznici, poput AirAsia X i Scoot, već imaju slične koncepte, rezervirane za putnike određene dobi. 

Ova inovacija je dobrodošla vijest za mnoge putnike, kako pokazuje anketa provedena među odraslim Amerikancima. Gotovo 60 posto ispitanika izrazilo je podršku ideji o zonama samo za odrasle u zrakoplovima, prepoznajući prednosti koje takva inicijativa može donijeti u poboljšanju putničkog iskustva.

 

Foto: Unsplash