Da naša gastronomska craft scena samo raste, razvija se, buja dokazuju razni inovativni potezi sa sjajnim rezultatima.

Uz već poznate domaće ginove poput Old Pilot’s Gin, Castrum, Crane Town Gin, Murska Dekla, Luftbremzer Gin, Trut Gin, Gin Karbum (da spomenemo samo neke najbolje) te Pepel Whisky, naša scena žestokih alkoholnih pića domaće craft proizvodnje dobila je nešto što će ju sigurno odvesti u novom smjeru.

Tale of the Dragon’s Tail

Hrvatska prva craft pivovara; Zmajska pivovara na tržište je izbacila whiskey – Tale of the Dragon’s Tail! Radi se o prvom whiskeyju Zmajske pivovare odležanog pet godina u američkim bourbon bačvama. Odabrana kombinacija različito tostiranih Woodford i novih hrastovih bačvi pridonijela je zaokruženoj i punoj aromi. Ima 42% alkohola, naglašenih je voćnih aroma, arome vanilije i blage arome karamele i dima iz novog hrasta. U okusu se osjeti paprenost koja je dominantna, vanilija, drvo, blagi tanini i blaga voćnost. Iako relativno mlad, whiskey je lijepo zaokružen.

Radi se o petogodišnjem single malt whiskey. Na samim počecima rada pivovare whiskey je bio samo želja, koja je nastankom pivovare prerasla u viziju, a prije dva mjeseca se i ostvarila! Zmajska pivovara je napunila šestotinjak boca i svaka dolazi u pripadajućoj kutiji. Za dizajn su zaslužne kreativne snage nagrađivanog dizajnerskog studija Šesnić&Turković, koji već potpisuje nekoliko dizajnerskih (i redizajnerskih!) rješenja za Zmajsku pivovaru.

Fotografije: Zmajska pivovara