Muzej 80-ih jedna je od najboljih i nama osobno najdražih adresa koje su u posljednjih nekoliko godina obogatile zagrebačku kulturnu scenu. Sami ulazak u ovaj muzej predstavlja jedan istinski vremeplov u 80-e i na autentičan način otkriva kako je svakodnevni život u to vrijeme doista izgledao. Rado posjećeni muzej sada ima još jedan genijalan razlog da svratite – program “Žena 80-ih” koji na interaktivan način prikazuje lifestyle zagrebačke žene u toj “zlatnoj dekadi”. 

“Žena 80-ih”, program je koji u zagrebačkom Muzeju 80-ih počinje ovog vikenda i održavat će se svake subote na adresi Radićeva 34 od 19 do 23 sata. Koncept podrazumijeva radionice koje se održavaju od 19 do 21 sat i neformalno druženje u trajanju od 21 do 23 sata, a u ovom periodu imat ćete priliku doživjeti kako su to žene živjele u Zagrebu u 80-ima.

Gosti predavači bit će zanimljive osobe iz svijeta mode i kulture zagrebačkih 80-ih godina, pričat će se o bontonu žena i društva u Zagrebu 80-ih, a održana će biti i revija u čast modnih 80-ih. Predstavljeno će biti 12 odjevnih kombinacija tipičnih za ovu dekadu, a modeli će biti tri stvarne zagrebačke žene, kao i jedan zagrebački muškarac 80-ih.Nakon radionice, slijedi druženje uz piće i glazbu 80-ih, kao i fotografiranje ultimativnim retro aparatom – Polaroidom.

Program “Žena 80-ih” svoju premijeru ima ove subote u Muzeju 80-ih, a prva gošća bit će Branka Vučetić Atletic, koja je 80-ih radila u Parizu kao supervizor u kućni visoke mode Cardin. Cijena po osobi iznosi 150 kuna i broj ulaznica je ograničen. Kako do njih, otkrijte na linku eventa.

Foto: Muzej 80-ih, Pierre Cardin