Prije nešto više od dvije godine kada se otvorio na adresi Radićeva 34, Muzej Zagreb 80-ih ponudio je zagrebačkoj publici jedinstven i autentičan postav.

Muzej se smjestio na prvom katu stare zgrade u povijesnom dijelu grada, u autentičnom stanu uređenom u stilu osamdesetih s čijih se prozora pruža jedinstven pogled okružen najpoznatijim turističkim znamenitostima. Osmišljen je kao interaktivna muzejska lokacija u kojoj nema vodiča, nema stakala i baršunastih užadi, a posjetitelji smiju dirati, isprobavati i fotografirati se s izloženim predmetima. Stvoren je kako bi se prošlost doživjela na novi način. Prostor Muzeja 80-ih je rekonstrukcija svakodnevnog života zagrebačke obitelji, na jedinstven i interaktivan način koji presijeca prošlost i budućnost, prikazuje način života, baštinu, sjećanja i emocije.

Iza svakog objekta izložbe stoji privatna priča i jedinstveno podrijetlo, a prostiru se u 6 različitih prostorija. Istaknuti su Zastava 750 s kojom se poželjno fotografiranje, osobno računalo Comodore 64, igračke od Mehanotehnike.


I sve je išlo svojim tokom do nedavne objave Muzeja 80-ih putem službenog Facebook profila kojom su obznanili kako su prisiljeni zatvoriti vrata zbog nedostataka potpore, što je dakako posljedica pandemije.

Nakon objave uslijedili su brojni komentari i negodovanje članova i obožavatelja te se rodila ideja o velikom tulumu za pomoć Muzeju. Tijekom vikenda, petak i subotu, možete posjetiti Muzej Zagreb 80-ih, donirati i dobro se zabaviti uz Dj-a. Više informacija potražite ovdje.

 

Foto: Unsplash, Muzej 80-ih FB