‘Clean beauty’ sve više postaje mantra mnogih žena. Iz tog razloga mnoge iz svojih rutina uklanjaju toksične sastojke, kao i sve ono što je agresivno za kožu i nokte, pa time i za zdravlje.

Želite li od ove jeseni napokon prakticirati ‘clean beauty’, vjerujemo da se trend trajnog laka ne uklapa u to. Osim što su sami lakovi za nokte toksični i puni štetnih sastojaka, kroz nokat jako brzo ulaze u vaše tijelo te time imaju i direktniji utjecaj na zdravlje. Uz to, veća je vjerojatnost da su vam nokti nakon nekoliko uzastopnog nanošenja i skidanja trajnog laka, tanji, podložniji gljivicama i slabiji.

Zato imamo nekoliko savjeta za vas kako održati lijepe i zdrave nokte, bez lakova za nokte i čestog brušenja.

1. Redovita manikura

Prestati s trajnim lakom ne znači i prestanak odlaska u kozmetički salon. Redovita manikura dio je higijene, možemo reći baš kao i odlazak zubaru. Zato iako ne nanosite lak, možete po potrebi odlaziti kozmetičarki kako bi vaše nokte održavala lijepima i urednima. Naravno, možete manikuru raditi i sami.

2. ‘Clean’ lakovi

Postoji sve više i više brendova koji proizvode lakove za nokte s netoksičnim sastojcima. Dolaze u jednako velikom broju kao i oni s potpisom popularnih proizvođača. Sljedeći online shopping tako možete obaviti na stranicama tih brendova i kad nanesete lak, ne morate brinuti hoće li on škoditi vašim noktima, ili vama.

3. Njega područja oko noktiju

Ono što nokte čini neurednima je kožica koja se nalazi oko njih. Svatko tko njeguje nokte zna koliko blagodati imaju proizvodi za njegu kože oko noktiju. Kupite ulje ili bilo koji drugi proizvod za njegu i sjetite se koristiti ga svakodnevno. Možete nanijeti i masku za njegu ruku pa rukavice, za ektra hidrataciju. Potrebno je samo malo truda da biste prestali biti ovisni o salonima.

Foto: Getty Images