Kako učiniti da kratki nokti izgledaju duži? Isprobajte talijansku manikuru jer ona nokte, a i prste, čini da izgledaju vizualno dužima. “Najbolje funkcionira s klasičnim monokromatskim lakom za nokte”, kaže manikerka slavnih Alexandra Teleki.

Nokte morate nalakirati u samom korijenu, ali ne smijete prekriti kožu lakom. Zatim lakirajte nokat u uzdužnom smjeru. Ali morate ostaviti tanki prostor na kraju nokta gdje lak ne može doprijeti. Talijanska manikura može se nanijeti i na krajeve noktiju. Za razliku od francuske manikure, gdje je vrh nokta u obliku polumjeseca naslikan točno na rubu nokta, talijanska manikura počinje više, od sredine nokta. “I na desnoj i na lijevoj strani povlačimo drugu boju od središnje linije, formirajući tako U-oblik na vrhu nokta”, objašnjava Teleki. To može učiniti da nokti izgledaju još duže.

 

 

Što možete učiniti da nokti izgledaju još duži?

Talijanska manikura postaje sve popularnija jer mnoge žene ne vole ili više ne žele umjetne nokte. Ako želite duže nokte, osim lakiranja možete se poslužiti i drugim trikovima. „Uz talijansku manikuru korisno je ukloniti višak kožice i podići kožicu na ležištu nokta. Time se i produljuje nokat“, objasnila je poznata manikerka. “Oblik nokta također je ključan ako želite da široki, kratki nokat izgleda dulji.”

Foto: Pexels,