Za sve ljubitelje moderne manikure imamo najnoviju vijest: klasični oblik noktiju vratio se vladati scenom ljepote i mislimo da će vam se svidjeti.

Kratki, takozvani, squoval nokti (koji su upravo ono što zvuče: hibrid četvrtastog i ovalnog) svuda su oko nas – od Rihannine najave Super Bowla do modela SKIMS. Čak su i druge slavne osobe poput Selene Gomez i Care Delevingne prihvatile ovaj trend.

Što je dovelo do popularnosti squoval noktiju?

Klasični stilovi su uvijek u modi (kao balerinke, blejzeri, bob frizure) i kratki nokti nisu iznimka. Ne samo da je ovaj oblik noktiju bezvremenski (sjetite se da ga je obožavala princeza Diana), nego je i jednostavan za održavanje i praktičan.

Još jedna prednost kratkih noktiju? Svima laskaju, nudeći vizualno produljenje nokta zahvaljujući ovalnom vrhu, što rezultira ženstvenim izgledom ruku. Dakle, dok se zbog dugih noktiju osjećamo kao zle vještice iz Disneyevih crtića, pozdravljamo ovaj kratki stil zbog njegove lakoće, isplativosti i elegancije.

Kako doći do forme?

Bilo da sami uređujete svoje nokte kod kuće ili idete u salon svakih nekoliko tjedana, kratke squoval nokte lako je postići i potpuno su svestrani. Evo nekoliko ideja za vaš sljedeći posjet manikuri:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimberley Oates (@kimberley_oates)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G Artistry (@g.artistry_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by By Irren (@byirren)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMH (@maui.how)