Za nešto manje od mjesec dana, točnije 10. i 11. travnja, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, održat će se još jedan MADE BY: sajam, susret niza domaćih i stranih kreativaca.

Svoj dolazak najavilo je 30-ak izlagača iz Hrvatske, ali i iz regije. Neki od njih na sajmu su od prvog izdanja, drugi su neki novi kreativci koji će sigurno oduševiti posjetitelje. Tako na sajmu izlažu Arka, Verbena, Vitrum in Fabula, Lust for Style, Planina studio, Boris Pleša Corporation, Wood.Epoxy.Wood i niz drugih. Ponuda će, najavljuje organizatorica sajma Ivana Pavlović, biti stvarno velika. Moći će se kupiti niz proizvoda među kojim su nakit, odjeća, modni dodaci, keramika, ukrasi, proizvodi za kućne ljubimce, različiti umjetnički predmeti. O ovom zanimljivom sajmu Ivana nam je otkrila: “Budući da i sama već desetak godina ručno izrađujem torbe i ruksake pod brendom Zmajevna, puno puta sam izlagala na raznim handmade sajmovima u Hrvatskoj. Takav oblik prezentacije vrlo je bitan i za proizvođače i za kupce jer se uživo proizvod može isprobati, saznati sve što vas zanima o procesu izrade, a proizvođači imaju direktan feedback i priliku da se na jednom mjestu predstave velikom broju kupaca, ostvare suradnje i poslovne kontakte.”

Zmajevna

Prezentacija je ključna za kreativce, a upravo je u posljednjih godinu dana broj mogućih “nastupa” uživo itekako smanjen. “Zadnjih pet godina broj handmade sajmova se bitno smanjio i tako sam došla na ideju da pokrenem MADE BY: sajam kreativnosti. Samo ime govori da je naglasak na osobama koje stvaraju a ne samo brendovima i proizvodima. Kroz promocije na društvenim mrežama predstavljamo ljude, njihove priče i procese izrade proizvoda. Do sada smo održali tri izdanja sajma, u travnju nam slijedi četvrti. Ideja je da se okupimo četiri puta godišnje; zbog epidemiološke situacije prošle godine to nije bilo moguće pa se nadamo da će ubuduće biti. Veliki broj izlagača poznajem kroz druženja na sajmovima i kupnju njihovih proizvoda. Njih sam pozvala na prvo izdanje, odazvali su se u velikom broju te izlažu već više puta”, govori nam Ivana.

Tanja Dela Neshto

Za svaki sajam Ivana organizira natječaj pa od svih prijava radi selekciju, budući da je broj izlagačkih mjesta ograničen prostorom u kojem se sajam održava. Sa svakim izdanjem povećava se broj prijava i uvijek pristižu novi izlagači s novim i zanimljivim ručno rađenim proizvodima, iz Hrvatske i regije. Također, trenutna epidemiološka, a time i tržišna situacija, nepovoljne su za sve, a posebno za male proizvođače, pa je sajam idealna prilika za predstavljanje i veću prodaju.

IMjewellery

Za kraj, Ivana nas je podsjetila još jednom zašto su ručno rađeni proizvodi vrijedni vaše pažnje i podrške. “Vjerujemo kako već puno vas voli i koristi ručno rađene proizvode upravo zbog njihove originalnosti i kvalitete, zbog posebne energije i pažnje koja je bila potrebna za njihovu izradu, a koja se u njima trajno osjeti. Isto tako vjerujemo da neke dizajnere, umjetnike i kreativce koji stoje iza takvih proizvoda manje ili više poznajete; neki od njih su vam stvarni ili virtualni prijatelji, neke ste vidjeli prilikom kupovine, nekima znate samo ime; no većina ostalih su vam još uvijek nepoznati.”

Vitrum In Fabula

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, tijekom ta dva dana, vrata Novinarskog doma bit će otvorena od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan, a kao i uvijek kućni ljubimci su dobrodošli. Ako epidemiološka situacija ne bude povoljna, sajam MADE By se odgađa za idući mogući termin. Više informacija potražite ovdje.