Prostoria predstavlja svoju bogatu kolekciju namještaja za vanjske prostore fotografskom pričom snimljenoj u pomalo zaboravljenom atriju Gradskog poglavarstva (1956-58, Zagreb).

Zanimljiva građevina baština je modernističke zagrebačke arhitekture, a projektirao ju je glasoviti arhitekt Kazimir Ostrogović. Povodom svoje 10. obljetnice u 2021. Prostoria istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba. U impresivnom se atriju idilično smjestila kolekcija Umomoku, koju je dizajnirao 3LHD arhitektonski studio.

Ona je osmišljena kao oaza hedonizma čemu doprinose raskošni jastuci na taktilnoj drvenoj konstrukciji. Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica.

Popularne fotelje Polygon & Oblique (dizajn: Numen/ForUse) od sada u Prostorijinim salonima u Zagrebu, Rijeci i Splitu možete naći i u outdoor verziji. Proizvodi izgledaju jednako kao i njihova inačica za interijer, no s materijalima i obradama prilagođenim vanjskim uvjetima.

Užitak objedovanja i druženja na terasi sigurno će pružiti stolice i fotelje Osmo čija metalna konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalni omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici. Njima se pridružuje kolekcija metalnih outdoor stolova i stolića Strain, Trifidae i Polygon.

Foto: Jure Živković