Vlasnik high street brenda Zara najavio je kako će do 2025. godine sva odjeća biti napravljena od održivih materijala.

Treća po redu najveća tvrtka na Forbes listi koja proizvodi odjeću, Inditex, koja ima brendove Zara, Pull&Bear, Zara Home i Massimo Dutti najavila je kako će do 2025. godine sve njezine kolekcije biti od održivih materijala, do 2023. godine sva viskoza, a do 2025. će i 80% energije za potrebe proizvodnje u Zara sjedištima, tvornicama i dućanima biti obnovljiva energija te će dolaziti iz njihovih vlastitih resursa.

Pablo Isla, izvršni direktor Inditexa, izjavio je da ‘Inditex mora biti snaga promjene ne samo u tvrtci, već cijelom sektoru’. Naposljetku, oni su ti koji postavljaju ciljeve, a potreba za promjenom stigla je iz njihovog komercijalnog odjela i od strane ljudi koji surađuju s nabavljačima i brinu se o materijalima.

Ovo je uistinu velik korak za Zaru, kao i cijelu Inditex grupaciju, jer kako se svijet pomiče unaprijed i počinje pulsirati jednim drugačijim ritmom, nužno je i svima potrebno da i najveći, masovni proizvođači odjeće, za kojima žene svakodnevno posežu bez razmišljanja, pridruže tome.

Foto: Instagram @zara