Iako automobili možda na prvi pogled ne zvuče kao najprivlačnija tema za mnoge, uvjereni smo da će posjet jednom od muzeja posvećenih automobilima – promijeniti vaše mišljenje!

Automobilski muzeji nude jedinstven uvid u evoluciju tehnologije, dizajna i inženjeringa koji stoji iza izuma koji je uvelike oblikovao moderno društvo i bez kojeg teško možemo zamislit funkcioniranje. Od klasičnih modela koji odražavaju povijesne epohe pa sve do najnovijih futurističkih kreacija, ovi muzeji pričaju fascinantne priče.

Stoga u nastavku potražite tri atraktivne europske opcije!

Porsche Museum

U Stuttgartu se nalazi muzej posvećen Porscheu za koji kažu da je jedan od najzanimljivije koncipiranih muzeja automobila. Naime, u njemu ćete pronaći neke od najznačajnijih modela koji su oblikovali povijest ove automobilske marke, a posebnost su i zanimljivi tematski postavi, organizirane ture s naglaskom na različite tematike, interaktivne radionice… Također, muzej nudi i virtualni obilazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porsche Museum (@porsche.museum)

Lamborghini Museum

Ovaj muzej nalazi se u Bologni, a posjetitelje provodi kroz fascinantnu povijest i kultne modele automobila unazad 60 godina. Od prvih vizionarskih kreacija Ferruccia Lamborghinija, poput Miure i Countacha, pa sve do nedavnih i ekskluzivnih super automobila kao što su Huracán Performantea, Aventador SVJ-a i rijetkih modela Centenario, Sesto Elemento i Veneno, zatim automobila s hibridnom tehnologijom, Sian i Countach LPI 800-4., ovaj muzej mislio je na sve. Isto tako, u ponudi su razne opcije vođenih tura, kao i brojna interaktivna iskustva poput primjerice simulatora vožnje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by © AJ | AutoGraphy (@ajautography)

The SAS Le Prince de Monaco Car Collection

Radi se o muzeju u Monte Carlu s čak stotinu automobila iz privatne kolekcije Princa Rainiera III. S velikom ljubavlju prema dobrim automobilima, Princ Rainer je tijekom više od 40 godina kolekcionarski sakupljao primjerke i izgradio fascinantnu privatnu kolekciju vozila. Posjetite li ovaj muzej, neki od automobila koje ćete vidjeti su Régie Renault in 1959, Napier T78, Maserati Mistral 4000, F1 bolidi…

Foto: Instagram