U Galeriji Karas  možete pogledati izložbu umjetnika Ivana Oštarčevića pod nazivom Nestrpljenje (Frustracija)

“U duhu današnjeg pop-kulturnog stvaranja jedinstvenog narativa za slijed filmova koji međusobno koreliraju kroz paradigmu shared universe-a (dijeljenog svemira), autor stvara vlastiti kao svojevrsnu kritiku današnjega društva anticipirajući budućnost. Nestrpljivost nastaje kao posljednja faza kreiranja dijalektičkog pristupa budućem svijetu kroz aktualna pitanja odnosa umjetnika i umjetnosti, umjetnika i društva te umjetnika i uspjeha. Jezikom instalacije Oštarčević nas uvodi u kompleksnu situaciju svakodnevnice suviše opterećene snagom slave i moći. (…)

Gledatelja suočava s naizgled gotovom cjelinom koju smo društveno naučeni prihvatiti a ne prosuđivati, dok u svojoj suštini ona upravo prigovara modelima hermetičnosti umjetnosti priželjkujući pojavu kritičke mase sklone izuzetnoj, a ne tek mediokritetskoj kulturnoj produkciji. Ukoliko svi, od onih akademski podobnih do jednostavnih ljudi, ne započnu zahtijevati izvrsnost kao idući korak u našoj valorizaciji, samo umjetničko djelovanje za društvo je apsurdno.”

Iz predgovora, Mihaela Zajec

BIOGRAFIJA UMJETNIKA

Crtač, grafičar, slikar i muralist rođen u Zagrebu 17. prosinca 1990. godine. Školu Primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2009. godine kada upisuje preddiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku. Diplomirao je u rujnu 2015. godine ostvarivši najviši prosjek ocjena na Odsjeku – 4,84 te je član HDLU. Uz dva priznanja Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine izlagao je na četrnaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Zagrebu, a trenutačno radi na dovršavanju opsežnog intermedijalnog ciklusa pod radnim nazivom Interaktivnost ciklusa i kao učitelj likovne kulture u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću.