Patricia Urquiola, poznata španjolska arhitektica i dizajnerica, kreirala je Vieques Outdoor kolekciju za talijanski brend Agape, na temelju vlastitog dizajna za karipski spa resort.

S tradicijom od 1973. godine, ovaj brend kontinuirano evoluira u svom dizajnu, arhitekturi, tehnologiji i stilu jedne od najvažnijih prostorija u domu – kupaonici. 

U potpunosti izrađene u Italiji, i to od visokokvalitetnih materijala kroz održivi proces proizvodnje, njihove kupaonice dizajnirane su s ciljem dugotrajnog korištenja te esencijalnog smirenja i opuštanja osjetila nakon svakog dana.

S obzirom na nove arhitektonske tendencije višestruke funkcionalnosti prostora, Urquiola je uspjela kreirati kolekciju koja dodatno zamagljuje granice između interijera i eksterijera na način da postaje ekstenzija “iskustva kupaonice”. 

Centralni komad je definitivno kada od nehrđajućeg čelika koju je Urquiola originalno osmislila kao dio interijera za “W Retreat Spa” na otoku Vieques, a čiji minimalistički dizajn predstavlja modernu interpretaciju tradicionalnih limenih outdoor kada. Dostupna je u dvije veličine, a moguće ju je nadograditi s dodacima od iroko drva – naslonom za leđa i policom. 

Kolekcija također uključuje dva umivaonika karakterističnog dizajna, jedan u obliku stupca koji se koristi kao samostalni element, dok je drugi ugradbenog tipa u okrugloj varijanti. 

Svi komadi dostupni su u istoj paleti boja – u potpuno bijeloj verziji ili kombinaciji bijele unutrašnjosti i sivog eksterijera u dvije nijanse. 

Cijelu kolekciju, čiji nas je dizajn odmah osvojio zahvaljujući svojoj pažljivo promišljenoj minimalističkoj estetici koja transformira vrt u predivni kućni wellness resort, dostupna je na web stranici brenda Agape

 

Foto: Agape