Francuski balayage jedan je od najtraženijih trendova boje kose u salonima u posljednje vrijeme

Vrijeme nakon ljeta uvijek je idealno za promjene. Bilo da je riječ o drukčijoj dužini ili boji kose, balayage je sigurno među top odabirima. Posljednjih godinu i pol dana traže se frizure koje se mogu lakše održavati i ne iziskuju svakomjesečno sjedenje u salonu, a tu se idealnim pokazao balayage, i to onaj francuski.

Ako pretražite #balayage na Instagramu, pronaći ćete skoro 17 milijuna rezultata, dojmljivih verzija, od dužina do kombinacija boja. “French balayage” specifičan je po tome što možda najviše prati vašu prirodnu boju kose, s tonovima koje joj podižu živost i sjaj, ali i po tome što se ne radi pomoću folije. Dakle, riječ je o tehnici isticanja boje, a ne nijansiranju ili naglašavanju pramenova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIMON HAY (@simon.hairstyle)

Brinete će tako možda htjeti živjeti boju toplim narančastim tonovima, plavuše izmjenom svijetlih nijansi, a tu su i prekrasni tonovi karamele i zalaska sunca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maurice Meade (@maurice_meade)

Stručnjaci kažu da ovaj tip bojenja kose trebate osvježiti tek nakon više od dva mjeseca kako biste joj vratili sjaj, a ako još k tome dodate proizvod za teksturiranje kose ili malo slanog spreja za volumen – dobit ćete graciozni i jednostavni stil koji obožavaju Francuskinje. Jedino što trebamo upozoriti jest: ne pokušavajte ovu tehniku kod kuće jer iziskuje puno stručnosti. Eksperimente ostavite za neki drugi put.

 

Foto: joanna_mac_hair/Instagram