Jedna od novijih i omiljenih nam lokacija u centru grada Zagreba svakako je šarmantni Bustan bar, magični kutak u Varšavskoj 8 koji skriva predivnu terasu uređenu poput vrta i gdje prestaje sva užurbanost svakodnevice.

Zamišljeno kao mjesto druženja i okupljanja, ovaj bar kroz svoj program nudi i niz kulturnih događanja te suradnji, s ciljem zbližavanja lokalne umjetničke i glazbene zajednice. U tu svrhu ovog petka, 3. rujna će predstaviti novu online radio postaju B-radio koja će biti popraćena i otvorenjem izložbe dizajnera Borisa Pleše.

B-radio zajednički je projekt Bustan bara i njihovih susjeda, My Place co-working zajednice, čija ideja je pružiti mjesto susreta i platformu promocije lokalnih i inozemnih glazbenih imena. Kreativnost i hrabrost koju nosi pokretanje radio postaje prati i izložba lokalnog dizajnera Borisa Pleše, čiji radovi rezoniraju pričom i putovanjem ovog novog projekta.

Večer otvorenja održat će se ovog petka, 3. rujna s početkom u 20 sati, a tim povodom glazbu će sa svog vinilnog seta birati DJ Ivan (Sonet) te će se moći slušati i na B-radiju. Na otvorenju će prisustovati i dizajner Boris Pleša, čiji radovi će u sklopu ovog projekta biti izloženi do 3. prosinca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bustan Bar Zagreb (@bustan_bar)

Podsjećamo, Bustan bar je otvoren u kolovozu prošle godine, kada ga je preuzeo i ponovno otvorio Izraelac Ofek Avivi koji se neplanirano zadržao u Hrvatskoj. Prepoznao je potencijal prostora u Varšavskoj 8 te mu dao novi život. Lokacija u samom centru grada je tako pretvorena u šarmantni kutak u kojem se pije Cogito kava, kao i ponajbolje pive craft pivovara Hrvatske, a raznovrsni program spaja zajednicu umjetnika i kreativaca.