Ernest Mazarekić mladi je fotograf čije ime vrijedi zapamtiti jer mu itekako dobro polazi za rukom uhvatiti onaj ključan trenutak ulične fotografije.

Rodom iz Slavonskog Broda, Ernest već nekoliko godina živi i radi u Zagrebu. Posljednjih nekoliko tjedana često ga možete sresti u šetnji praznim Zagrebom jer kako kaže, ima misiju zabilježiti ovaj sadašnji trenutak naše metropole. I tako je nastala pomalo tužna, ali fantastična serija fotografija Zagreba kakvog gotovo i da ne prepoznajemo.

“Grad izgleda strgano i tužno. Dva dana nakon potresa otišao sam do centra malo fotkati s idejom da zabilježim trenutnu situaciju. Nisam se nadao da će biti toliko zastrašujuće. Popeo sam se Dolac i s Dolca se spustio na Tkalčićevu, i stvarno sam imao što za doživjeti – potpuno prazna ulica koja je u normalnoj situaciji prepuna ljudi. U jednom trenu sam se osjećao kao Will Smith u filmu “I am legend”. (smijeh) Najzanimljivije za fotografiju mi je ova pusta atmosfera po gradu, a volim fotkati i frenda na skateu kako se vozi po praznim ulicama Zagreba. Sve izgleda kao u nekom filmu. Nevjerojatno.” govori nam Ernest koji se, osim u street fotografiji, odlično snalazi i kada fotka hranu, putovanja i skejtere u akciji.

Dok željno iščekujemo njegovu prvu samostalnu izložbu, uživamo u ovim fotkama. Više o njegovim ostalim radovima saznajte putem Facebook i Instagram profila.