Krajem prošle godine u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici 5 otvorena je prva La Riseria, jedinstveno mjesto za ljubitelje talijanskih delikatesnih proizvoda.

Nije dugo trebalo da ova uspješna gastro priča otputuje na more, točnije u Zadar gdje je krajem lipnja otvorena druga po redu poslovnica La Riseria. Na frekventnoj zadarskoj šetnici, na adresi Branimirova obala 9, nalazi se novi dućan veličine 60 m2. Svestrani umjetnik Denis Brajčić uredio je dojmljiv interijer pa zadarska La Riseria podsjeća na kakvu umjetničku galeriju i već je prozvana najoriginalnijom trgovinom u Dalmaciji.

“Ponosni smo što je zadarska šetnica s nama dobila jedan novi element koji istovremeno privlači, ali i podsjeća da upravo sebe stavljamo na prvo mjesto u eri užurbanog života. Zidovima dominiraju plava i zlatna boja. Njima je jasno i vidljivo ispisano JA koje je ujedno most između umjetnosti i naše svakodnevne potrebe za hranom”, izjavili su vlasnici povodom otvaranja trgovine.

Vrhunski talijanski proizvodi poput riže iz pokrajine Vercelli, sirevi iz regije Friuli Venezia Giulia te pršuti iz regije San Daniele, samo su dio ponude najboljeg iz Italije. Tu su i maslinova ulja, vina, prepoznatljivi prosecco te tipične talijanske slastice.

La Riseria Zagreb

 

Foto: prodotti-appennini.hr