U prostorima Wespa spaces održana je YSL beauty press konferencija pod nazivom „Abuse Is Not Love“ („Zlostavljanje Nije Ljubav“)

Globalni program pokrenut od strane YSL Beauty 2021., u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna, te 3-godišnjim planom donacije kroz fond #spasime.

Ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama koji se formalno obilježava 25. studenog 2022., YSL beauty inicijativa „Abuse Is Not Love“ okupila je govornike iz struke, kolege iz medija te influencere s jednim ciljem –  osvrnuti se na važan i sveprisutan društveni problem te povećati razinu svijesti i problematiku nasilja nad ženama, odnosno intimnog partnerskog nasilja (*IPV = intimate partner violence).

Otprilike svaka treća žena doživjet će nasilje u vezi tijekom svog života, a danas 600 milijuna žena u svijetu živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. To je problem koji zaslužuje pažnju i vrijeme je da se nešto poduzme. Tema o kojoj se premalo govori i koju se nerijetko mistificira.

YSL beauty obvezao se učiniti sve što može kako bi žene koje se suočavaju s istim osnažio.
DATI svoj GLAS tamo gdje je tišina! U ugodnom i stručnom društvu Elle Selak Bagarić, kliničke psihologinje te Ivana Blaževića, predstavnika zaklade Solidarna održao se panel i pokrenula se važna društvena tema kojoj se pristupilo iz stručne i iskustvene perspektive govornika.

Ukazalo se na što raniju potrebu prevencije i edukacije mladih ljudi kroz koju se bori i sam brend sa svojih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama.