Mnogi kritičari seriju Yellowjackets uspoređuju s TV dramom Lost koja nas je na koncu razočarala, ali za ovu se kunu da će nam postati favorit

Godine 1996. tim srednjoškolki iz New Jerseyja putuje u Seattle na nacionalni turnir. Dok lete iznad Kanade, njihov se avion sruši duboko u divljini, a preostale članice tima ostaju preživjeti devetnaest mjeseci. Nogometna ženska momčad iz predgrađa preživi dovoljno dugo da su primorani jesti jesti jedni druge – a tu tajnu čuvaju 25 godina. Jer da, pratimo i njihove živote u 2021. godini.

Serija nije toliko bila popularna ispočetka, no do svoga finala osvojila je publiku do te mjere da je iz medija istisnula i popularnu (i nama stvarno jednu od omiljenih serija) Euphoriju.

Jellowjackets serija

“Urnebesno i krvavo”, kaže kritika, koja je oduševljena ovom misterioznom horor-dramom-komedijom koja ima zvučnu podlogu iz 90-ih. No ono najzanimljivije je što se gleda u jednome dahu, ima nekoliko paralelnih drama i odlična je za teorije.

U Yellowjackets se istovremeno događa mnogo različitih vrsta drama. Od tinejdžerskih dinamika, do karijerističkih, a onda se umiješaju i one nesvakidašnje – borba za preživljavanje. Tu je i nošenje s traumama 25 godina kasnije, stvarnosti rehabilitacije, popularnosti na tuđoj nesreći, a sve uz Smashing Pumpkins koji trešti s radija.

Bizarno, intenzivno, često zbunjujuće, mistično i šokantno – ako volite ovakve epitete za seriju, ova će vas zaista oduševiti. Serija se vrlo rijetko objašnjava, i nemate pojma koga gledate u budućnosti – odnosno, tko je preživio sve prepreke u divljini.

 

Foto: PR