S obzirom da se domena rada fundamentalno transformirala u kontekstu pandemije, glavno pitanje ostaje kako se prilagoditi tim promjenama koje su rezultirale prijelazom rada u sferu privatnog života, čime su naši domovi postali ujedno i uredski prostori. No uz Work Pod tvrtke Autonomous, rad od kuće dobiva novu dimenziju zahvaljujući design thinkingu koji radni prostor pretvara u radno utočište – čiji izgled nalikuje izoliranim planinarskim skloništima. 

Uz krilaticu “Step into the zone”, Work Pod tvrtke Autonomous ima zvučnu izolaciju zahvaljujući kojoj se “možete čuti kako razmišljate” i lakše fokusirati na rad, dok velike staklene stijenke daju prozračnost i otvorenost ovom malom prostoru izrađenom od drvenih panela što sugerira snažnu povezanost s prirodom.

Dizajniran da se postavi u većim okućnicama, sastavljen je od prefabriciranih komponenti koje se mogu složiti za vrijeme jednog radnog dana, u okviru osam sati. 

Kompatibilan je s različitim tipovima terena, uključujući šljunak, ciglu, travu i beton, a može se čak i adaptirati za neravne površine. 

Budući da dolazi uz električne instalacije, osvjetljenje, utičnice za struju, mobilnu klimatsku jedinicu te interni ventilator samo je potrebno uključiti kako biste bili spremni za rad, zahvaljujući “plug-and-play” pristupu.

Ovo minimalističko i atraktivno rješenje s premisom “making work work for us” zasigurno bi pojednostavnilo prijelaz u novu eru rada koji podrazumijeva nove oblike organizacije privatnog i poslovnog života, a pritom kuća s okućnicom svakako pruža veće mogućnosti. 

Iako, umjesto u vrtu, ovaj Work Pod vidimo radije negdje u šumi uz jezero – kao pravo malo planinarsko sklonište u kojem bi bio užitak raditi dok ste okruženi prirodom, bez ikakvih distrakcija. 

Detaljnije informacije možete pronaći na web stranici tvrtke Autonomous

 

Foto: Autonomous