Dolaskom proljeća i lijepog vremena, sezona vjenčanja uskoro i službeno započinje. Jedan od nezaobilaznih detalja za svaku mladenku, osim savršene šminke i vjenčanice, zasigurno je i frizura. Poznata hrvatska frizerka i kreativna direktorica salona Fabula de Forma Katica Topčić kreirala je nekoliko najpoželjnijih frizura koje će osigurati da svaka mladenka da zablista na svoj posebni dan.

Bilo da vole eksperimentirati i biti u koraku sa svim novitetima iz industrije ljepote ili više igraju na sigurno, svaka mladenka će pronaći inspiraciju za svoj veliki dan u kampanji White Wedding. U suradnji s poznatim fotografom Goranom Čižmešijom, vizažisticom Sekom Kožul, manekenkama Zarom Hojan, Marijom Vuglač, Mirtom Bagović te stilisticom Barbarom Repe, Katica Topčić predstavila je svoju viziju najpopularnijih svečanih frizura koje su, zbog svoje elegancije i jednostavnosti, na svoj veliki dan nosile i najpoznatije svjetske manekenke i glumice poput Cindy Crawford, Priyanke Chopre Jonas, Meghan, vojvotkinje od Sussexa i brojnih drugih poznatih ličnosti. Manekenke u White Wedding kampanji nosile su elegantne vjenčanice s potpisom Le Concept by Alex.

Povodom toga, Katica Topčić održat će White Wedding Masterclass za sve one koji žele naučiti kako kreirati najljepše vjenčane frizure. Masterclass koji će se održati 15. travnja u Fabula de Forma Akademiji već je popunjen, a zbog velikog interesa frizera, uskoro će biti najavljen i novi datum.

Tihi glamur i elegancija

Ne postoji jedinstvena formula po kojoj se može odabrati jedna od najvažnijih frizura u životu, ali najbitnije je da odražava vlastiti stil svake mladenke, a da pritom ostane vjerna sebi i svojoj viziji. “Vizualno izražavanje kroz frizuru i šminku važno je jer upotpunjuje cijeli izgled te moraju biti postojane kroz cijeli dan. Frizure za vjenčanje najmanje ovise o trendovima i uglavnom mladenke za taj dan biraju lijepe, klasične frizure koje ostavljaju dojam glamura i “tihog” luksuza. Tu minimalističku eleganciju možemo upotpuniti različitim ukrasima za kosu i tu se možemo poigrati kako bismo uskladili frizuru s drugim modnim dodacima. To smo pokazali i na ovim modelima”, rekla je Katica Topčić, kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

Frizure s kojima nema pogreške

Neke frizure definitivno su bezvremenski klasici, a jedna od njih je punđa s kojom se ne može pogriješiti. Katica Topčić odlučila se za dvije verzije zaglađene, elegantne punđe koje je ukrasila biserima za dodatni efekt. Šiške koje padaju na jednu stranu uokvirit će i istaknuti najljepše crte mladenkinog lica. S druge strane, povišena punđa djeluje svježe i prikladno te prekrasno mogu istaknuti otvorena leđa vjenčanice.

Bez obzira na to jesu li u pitanju biseri, kopče, ukosnice ili češljići, ukrasi će podignuti frizuru na novu razinu i pružiti dodatnu dozu glamura te jamčiti da se svim gostima ureže u pamćenje.

Sve više mladenki odlučuje se za verziju opuštenih, laganih valova u kosi koje su također vječni klasik. Verzija ove frizure, kako ističe Topčić, idealna je za sve romantičarke u duši i elegantan je izbor te ističe prirodnu ljepotu, a da pritom ne zasjeni vjenčanicu i cjelokupni dojam. Naravno, sve će dodatno upotpuniti i ukrasi u kosi pa romantike neće nedostajati.

Još jedan nepogrešivi izbor za vjenčanu frizuru je konjski rep. Ova frizura isto se može kreirati na mnogo načina i uvijek će biti upečatljiva. U svojoj verziji, Katica Topčić je valovitom konjskom repu pridružila blago uvijene šiške koje dodatno uokviruju lice i sve je zajedno istaknula ukosnicom od perlica. Stoga će mladenke koje se odluče za konjski rep biti i elegantne i bezbrižne na plesnom podiju.

“Svatko ima svoju verziju elegantnih frizura – romantične pletenice, nježno raščupani valovi, uredna pletenica ili veliki volumen. Prsten, haljina, gosti, lokacija… sve je to odrađeno već puno prije, odnosno, tijekom planiranja vjenčanja. Sve što ostaje je pregledati najbolje vjenčane frizure kako biste pronašli savršenu verziju za sebe i svoj veliki dan. White Wedding je moja vizija” poručila je Katica Topčić.

Tekst i fotografije: Promo