“White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch” dokumentarac je koji prati ovaj “onda” kultni američki “casual wear” brend kroz vrhunac njegove popularnosti i naposljetku i pada

Netflix je film službeno opisao kao: “Abercrombie & Fitch osvojili su trgovačke centre kasnih 90-ih i ranih 2000-ih s prekrasnim modelima, pulsirajućim plesnim ritmovima i žestokim mirisom. No, dok je brend bio užaren, njegov popularni “sveamerički” imidž počeo je izgarati jer su na vidjelo izašle kontroverze oko njegovog isključujućeg marketinga i diskriminatornog zapošljavanja.

Početkom 2000-ih, tvrtka se suočila s grupnom tužbom zbog navodne diskriminacije kandidata temeljem njegove boje kože. Menadžerima Abercrombieja očito je naređeno da odbiju prijavu koja “nije pristajala određenom izgledu” zaposlenika i suradnika firme, i samim time imidžu firme. Tvrtka se također suočila s negativnim reakcijama za barem jednu uvredljivu liniju proizvoda. Ne znamo što možemo očekivati ​​od dokumentarca, ali znamo da ga je režirala Alison Klayman, režiserka čija djela ukazuju na snažno razumijevanje sredine i društva kojim se bavi; uključujući dokumentarac o umjetniku Ai Weiweiju, dokumentarac “Take Your Pills” , a koji se bavi “dobom” lijeka Adderall i “Jagged”, dokumentarac o kantautorici Alanis Morissette.

Film je dostupan za gledanje na Netflixu i pitanje je koliko će mu trebati da postane jedan od najgledanijih dokumentaraca ovog streaming servisa. Pogledajte trailer!