Ako ste se ikad pitali koje piće se smatra najplemenitijim i najkompleksnijim na svijetu, koje ima kultnu sljedbu te se smatra statusnim simbolom odgovor je jednostavan – ŠKOTSKI WHISKY!

Kako je piće koje se radi od par elementarnih sastojaka postiglo takvu planetarnu popularnost, status i premium cijene? Koji su načini proizvodnje i odležavanja zaslužni za njegov aromatski profil? Kako odabrati whisky po vašem guštu i izvući maksimum uživanja u njemu, kad, uz što i na koji sve način?

Saznajte sve to na prvoj radionici / kušaonici SCOTCH WHISKY – WORLD’S MOST ICONIC SPIRIT. U uzbudljivi svijet whiskyja će vas uvesti momci iz CROATIA BY THE GLASS, inače osnivači prvog hrvatskog whisky kluba koji uspješno djeluje od 2015. godine.

Na radionici ćete kušati pet oglednih uzoraka izvrsnih škotskih whiskyja koji će vam predstaviti glavne stilove, regije i osnove svega onoga što biste željeli znati kako biste bolje razumjeli i izvukli najviše iz čašice tog plemenitog pića.

Radionica će se održati na hrvatskom jeziku i bit će popraćena atraktivnom video prezentacijom, ali i prigodnim sitnim zalogajima. Želja im je Whisky Klub dovesti u Split kako bi obogatili kulturu ispijanja plemenitih pića, kako whiskyja tako i srodnih mu pića i koktela te time podignuli ljestvicu kvalitete i društvene odgovornosti te uživanja koje nude sebi i gostima.

Radionice vodi Jure Andrijašević predavač na Wine academy Croatia koji je kao jedan od dvojice u cijeloj Hrvatskoj  položio 3. stupanj na WSET Spirits školi.

Cijena samo za ovu inicijalnu radionicu iznosi prigodnih 35 eura po osobi (264 kune).  Radionica / kušanje whiskyja će se održati u ugodnom ambijentu La Vue Bara u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani, ovaj petak, 17. veljače 2023. u 19 h.

Neovisno o tome jeste li obožavatelj viskija, ili tek otkrivate čari ovog kultnog alkoholnog pića na radionicama ćete sigurno mnogo toga naučiti, ali se i dobro zabaviti.