Svi se se sjećamo hita „Missing“ iz 1995. koji nas je nekom ugodnom sjetom ljuljao mjesecima koje je proveo pri vrhu svih svjetskih glazbenih ljestvica.

Sada nam je duo Everything but the Girl servirao vijest o velikom zajedničkom povratku nakon čak 24 godine. Engleski downtempo pop i trip-hop duo koji čine Ben Watt i Tracey Thorn, najavio je novi album „Fuse“ te zakazan datum njegovog izlaska 21. travnja 2023. Najavni singl se zove  “Nothing Left to Lose” i stiže s videospotom koji je režirao Charlie Di Placido.

Album „Fuse“ slijedi njihov zadnji album „Temperamental“ iz 1999., a počeli su raditi na njemu još u ožujku 2021. te su ga snimili u tajnosti, kod kuće, sa suradnikom Brunom Ellinghamom. Ovim je povodom Thorn izjavila kako su svjesni pritiska nakon tako dugogodišnje glazbene stanke te da su odlučili krenuti smjerom otvorene zaigranosti, nesigurni u konkretan smjer glazbenog kretanja albuma, ali prijemčivi za neki novi zvuk. Everything but the Girl svoje je aktivnosti završio 1999. godine. Iako su Thorn i Watt, povremeno su tek radili zajedno. Thorn je objavila nekoliko solo albuma dok je Watt vodio svoju diskografsku kuću Strange Feeling. U nastavku poslušajte kako zvuči novi singl ovog legendarnog benda.

Foto: Edward Bishop/Facebook Everything but the Girl